Giovanni Caminita

Giovanni Caminita

Bio

Italijanski kuhar Giovanni Caminita je rojen leta 1964 v Palermu na Siciliji. S šestnajstimi leti je začel glasbeno kariero kot bas kitarist. Z devetnajstimi se je na povabilo kluba "Blue Note" preselil v Amsterdam. Trenutno je stalni basist v skupini Marca Borsata, dela pa tudi kot glasbeni producent. Giovanni ima zelo uspešno glasbeno kariero, vendar ima še eno veliko strast: kuhanje.

Najokusnejše jedi je zaužil v kuhinji svoje babice. Še vedno mu je njen način kuhanja najljubši, obenem pa je, kot je sicer značilno za večino Italijanov, njegov največji idol.

Na vprašanje, zakaj je temu tako, odgovarja: "Zato ker se lahko v njeni kuhi začutijo vse sestavine". Tipično italijansko stališče do hrane je v Giovanniju globoko zakoreninjeno. Kosilo je zanj vse: najpomembnejši in najboljši del dneva.

Giovanni vam bo na kanalu 24KITCHEN predstavil posamezne italijanske oddaje serije "Kuhanje brez meja". Oddaja vas bo popeljala na potovanje po vsem svetu, pri tem pa vas seznanjala z različnimi kulturami in njihovimi kulinaričnimi tradicijami. Giovanni je popoln gostitelj – pritegnil vas bo s svojo strastjo, pristnostjo in kulinaričnim znanjem.

Njegov življenjski moto: "Uživaj v dnevu in obroku; tudi če testenine tvojega prijatelja niso al dente!"

Recepti