Panirani telečji zrezki z limono

Panirani telečji zrezki z limono

Opis

Priprava

Meso začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter pomokamo. V ponvi segrejemo olje in meso popečemo do zlatorjavega na obeh straneh. Meso iz ponve prestavimo na pekač. Ponev očistimo in v njej segrejemo maslo. Dodamo meso in ga povaljamo v maslu. Dolijemo vino in pustimo, da ga polovica povre. Čez meso izcedimo polovico limone in naribamo lupino. Preostalo polovico limone narežemo na rezine. Peteršilj osmukamo in drobno narežemo.

Solata Caprese

Paradižnik in mocarelo narežemo na rezine in natrgamo baziliko. Naribamo parmezan. Izdelamo stolpiče iz paradižnika, mocarele, bazilike, paradižnika, mocarele, bazilike, paradižnika in bazilike, potresemo z malce soli in sveže mletega popra in popršimo z ekstra deviškim oljčnim oljem. Potresemo s parmezanom in prebodemo z nabodalom.

Postrežba

Šop rukole damo na krožnik in nanjo položimo rezine limone. Poleg položimo stolpič solate caprese in ga pokapljamo z balzamičnim sirupom. Potresemo s preostalim peteršiljem.


Priprava

Meso začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter pomokamo. V ponvi segrejemo olje in meso popečemo do zlatorjavega na obeh straneh. Meso iz ponve prestavimo na pekač. Ponev očistimo in v njej segrejemo maslo. Dodamo meso in ga povaljamo v maslu. Dolijemo vino in pustimo, da ga polovica povre. Čez meso izcedimo polovico limone in naribamo lupino. Preostalo polovico limone narežemo na rezine. Peteršilj osmukamo in drobno narežemo.

Solata Caprese

Paradižnik in mocarelo narežemo na rezine in natrgamo baziliko. Naribamo parmezan. Izdelamo stolpiče iz paradižnika, mocarele, bazilike, paradižnika, mocarele, bazilike, paradižnika in bazilike, potresemo z malce soli in sveže mletega popra in popršimo z ekstra deviškim oljčnim oljem. Potresemo s parmezanom in prebodemo z nabodalom.

Postrežba

Šop rukole damo na krožnik in nanjo položimo rezine limone. Poleg položimo stolpič solate caprese in ga pokapljamo z balzamičnim sirupom. Potresemo s preostalim peteršiljem.

sestavine

Sestavine

  • 4 telečji zrezki po 140 g
  • 100 g moke
  • oljčno olje za peko
  • 100 g masla
  • 150 ml suhega belega vina
  • 1 limona
  • 0.5 šopka peteršilja
  • 75 g rukole

Solata caprese

  • 4 paradižniki
  • 250 g bivolje mocarele
  • 0.5 šopka bazilike
  • 50 g parmezana
  • ekstra deviško oljčno olje
  • 50 ml balzamičnega sirupa

Sorodni recepti