Ta sveža poletna klobasa s kuhanim in pečenim hrustljavim krompirjem s timijanom in domačo omako je idealna jed s klobaso.

sestavine

  • 400 g mladega krompirja
  • 2 žlici masla
  • 4 rdeče čebule, tanko narezane
  • 2 žlici svežega timijana, nasekljanega
  • 50 g navadne moke
  • 100 ml rdečega vina
  • 500 ml piščančje jušne osnove
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 2 žlici worcestrske omake
  • 2 žlici olivnega olja
  • 8 velikih svinjskih klobas
  • sol in sveže mlet črni poper

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Zakurite žar. Ko ogenj zamre, je pripravljen za peko.
  • 2. Srednje veliko ponev napolnite z vodo, solite in dodajte krompir. Naj počasi zavre in se kuha še 10 minut, da se zmehča. Odcedite in narežite na 1 cm debele kolobarje. Dajte na stran.
  • 3. V srednje veliki kozici raztopite maslo, dodajte čebulo in timijan in nežno pražite 10 minut, da se zmehča in začenja karamelizirati. Vmešajte moko in kuhajte 2 minuti. Deglazirajte z vinom in kuhajte, da se zgosti in pokuha za polovico.
  • 4. Dodajte jušno osnovo in zavrite ter ves čas mešajte, da dobite gosto omako – to bo trajalo 10 minut. Dodajte gorčico, začimbe in worcestrsko omako po okusu. Dajte na stran in specite klobase in krompir.
  • 5. V veliki ponvi zagrejte olivno olje, previdno dodajte rezine krompirja in vsakih nekaj minut obrnite, da se na obeh straneh zlato zapeče. Ponavljajte, da se prekuha in zapeče. Začinite s ščepom soli.
  • 6. Klobase položite naravnost na rešetko žara in pecite 4 minute na vsaki strani, da se prepečejo.
  • 7. Klobase postrezite s hrustljavim krompirjem in omako.

Sorodni recepti

Poglej vse