S tem receptom lahko porabite gomoljnice. Naribajte korenje in pastinak, dodajte nekaj začimb in pripravite ocvrtke. Postrezite jih z zelenim čatnijem.

sestavine

  • ZA OCVRTKE:
  • 150 g naribanega korenja
  • 150 g naribanega pastinaka
  • 120 g čičerikine moke
  • 1 žlička kumine v prahu
  • 1 žlička karija v prahu
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1 žlička soli
  • 2 stepeni jajci proste reje
  • 1.5–2 litrov olja za cvrtje
  • ZA ČATNI:
  • velika pest svežega koriandra (približno 50 g)
  • 3 sveži zeleni čiliji
  • 3 žlice svežega limonovega soka
  • 1 žlička oljčnega olja
  • ½ žlička soli
  • 1 žlička sladkorja

Priprava

  • 4 porcije
  • 1. Korenje, pastinak, čičerikino moko, kumino, kari v prahu, mleti koriander in sol dajte v veliko skledo in z rokami premešajte, da se sprosti nekaj vlage.
  • 2. Dodajte jajca in dobro premešajte. Mešanica mora biti podobna gosti masi, biti mora skoraj kot masa za korenčkovo torto.
  • 3. Z oljem do dveh tretjin napolnite fritezo ali veliko, globoko ponev s težkim dnom. Segrejte na 150 °C (kapljica testa mora zacvrčati in priplavati na vrh.) (POZOR: Vroče olje je lahko nevarno. Vedno ga imejte pod nadzorom.) V serijah v olje spustite zvrhane čajne žličke testa in ga cvrite 3 do 4 minute ter ocvrtke ves čas obračajte, da se enakomerno zlato obarvajo. Odcedite jih na kuhinjskem papirju.
  • 4. Za pripravo čatnija dajte vse sestavine v kuhinjski robot in jih zmešajte v gladko pasto. Postrezite z ocvrtki.

Sorodni recepti

Poglej vse