Korenčkovo-peteršiljevi ocvrtki s koriandrom in čiljevim čatnijem
Recept je iz: Nadiya Hussain
S tem receptom lahko porabite gomoljnice. Naribajte korenje in pastinak, dodajte nekaj začimb in pripravite ocvrtke. Postrezite jih z zelenim čatnijem.
sestavine
- ZA OCVRTKE:
- 150 g naribanega korenja
- 150 g naribanega pastinaka
- 120 g čičerikine moke
- 1 žlička kumine v prahu
- 1 žlička karija v prahu
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 žlička soli
- 2 stepeni jajci proste reje
- 1.5–2 litrov olja za cvrtje
- ZA ČATNI:
- velika pest svežega koriandra (približno 50 g)
- 3 sveži zeleni čiliji
- 3 žlice svežega limonovega soka
- 1 žlička oljčnega olja
- ½ žlička soli
- 1 žlička sladkorja
Priprava
- 4 porcije
- 1. Korenje, pastinak, čičerikino moko, kumino, kari v prahu, mleti koriander in sol dajte v veliko skledo in z rokami premešajte, da se sprosti nekaj vlage.
- 2. Dodajte jajca in dobro premešajte. Mešanica mora biti podobna gosti masi, biti mora skoraj kot masa za korenčkovo torto.
- 3. Z oljem do dveh tretjin napolnite fritezo ali veliko, globoko ponev s težkim dnom. Segrejte na 150 °C (kapljica testa mora zacvrčati in priplavati na vrh.) (POZOR: Vroče olje je lahko nevarno. Vedno ga imejte pod nadzorom.) V serijah v olje spustite zvrhane čajne žličke testa in ga cvrite 3 do 4 minute ter ocvrtke ves čas obračajte, da se enakomerno zlato obarvajo. Odcedite jih na kuhinjskem papirju.
- 4. Za pripravo čatnija dajte vse sestavine v kuhinjski robot in jih zmešajte v gladko pasto. Postrezite z ocvrtki.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Tabule z granatnim jabolkom in peteršiljem
Recepti Michela Chiappa
Pečena jajca s tartufi
Recepti Michela Chiappa
Lazanja z zelenjavo in gobami
Recepti Curtis Stone
Ocvrt krompir v masti race in kis iz pehtrana
Recepti Mary Berry
Krompir dauphinoise
Recepti Mary Berry
Pečenka wellington s popečeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Brusketa s paradižnikom in svežim sirom
Recepti Mary Berry
Skromna pita
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela korenje in pastinak v ingverjevem maslu
Recepti Curtis Stone
Stročji fižol in redkvice s chimichurrijem