• Katalonska kremaRecepti
    Katalonska krema

    Krema, narejena iz svežega mleka, rumenjakov in sladkorja. Začinimo jo s cimetom in vaniljo.

  • Omaka romesco s harissoRecepti
    Omaka romesco s harisso

    Omaka romesco je iz pečenih rdečih paprik in izhaja iz Katalonije v Španiji. Pripravite svojo in dodajte malo harisse, da bo res pekla.

  • Gaspačo iz pečenih paradižnikov z vrtnim cvetjemRecepti
    Gaspačo iz pečenih paradižnikov z vrtnim cvetjem

    Osvežilen gazpaćo iz paradižnika, idealen za vroče poletne dni.

  • Sveža in zeliščna huevos rancheros s picom de galloRecepti
    Sveža in zeliščna huevos rancheros s picom de gallo

    Huevos rancheros ali 'rančarska jajca' so jajca, postrežena na tortilji z začinjenim paradižnikom in fižolom. Z dodatkom svežih zelišč k olju, v katerem ocvrete jajca, boste prijetno popestrili ocvrta...

  • Baskovske sirne tortice s pomarančnim kompotomRecepti
    Baskovske sirne tortice s pomarančnim kompotom

    Te španske tortice so zgoraj slastno karamelne, njihova notranjost pa je bogato svilnata, prav nebeške so. Uprite se skušnjavi, da bi vse sestavine zmešali hkrati. Vedno mešajte pri majhni hitrosti, d...

  • Paella s piščancem in rakciRecepti
    Paella s piščancem in rakci

    Oleee! Pričarajte si španski pridih v vaši kuhinji. Vabljeni k pripravi odlične španske paelle s piščancem in rakci.