• Rižota s kavo in stracciatelloRecepti
    Rižota s kavo in stracciatello

    Rižota carnaroli z aromatično kavo, črnimi olivami, rozinami in bogato mešanico sira stracciatella, parmezana in limetine lupinice,

  • Rižota puttanesca z burratoRecepti
    Rižota puttanesca z burrato

    Kremast riž carnaroli z inčuni in olivami, na njem pa razkošna burrata, hrustljave kapre in peteršilj.

  • Odlična pica po francosko – dve vrstiRecepti
    Odlična pica po francosko – dve vrsti

    Sami pripravite testo za pico in pripravite dve pici na francoski način – tarte flambé in pisaladière. Za nadev boste potrebovali veliko šalotk, slanino, fileje inčunov in kislo smetano.

  • Sipa po setskoRecepti
    Sipa po setsko

    Tako kot bujabasa ima tudi ta francoska klasika številne možnosti priprave. Najbolje je kupiti očiščene lignje. Postrezite s parjenim rdečim rižem Camargue.

  • Maryjini špageti s klapavicamiRecepti
    Maryjini špageti s klapavicami

    Sicilijanci obožujejo skledo okusnih testenin. Sicilijanska hrana ima dva ključna elementa: sestavine morajo biti lokalne in sezonske. To jed bi zato pripravili samo v toplejših mesecih, ko so češnjev...

  • Solata z bučkami na žaruRecepti
    Solata z bučkami na žaru

    Izvrstna poletna solata, ki jo lahko pripravite na žaru. Ste za? Na vrt pojdite po bučke in v 30 minutah pripravite poletno solato z žara.

  • Brancin na žaru za dvaRecepti
    Brancin na žaru za dva

    Kosilo za dva. Postavite na žar, štedilnik oziroma kjerkoli že kuhate, brancina in začne se naj poezija okusov.

  • Solata iz stročjega fižolaRecepti
    Solata iz stročjega fižola

    Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostoj...