Solata iz stročjega fižola
Recept je iz: Rudolph van Veen
Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- 200 g stročjega fižola
- 200 g kuhanega belega fižola
- razkoščičene črne olive
- 1 rdeča paprika
- 100 g pršuta jamon iberico – prekajene svinjske krače
- sol
- oljčno olje
Priprava
- 1. Stročji fižol očistimo in tanko narežemo po dolžini in na manjše kose. Blanširamo ga eno minuto v loncu z vrelo slano vodo. Odcedimo ga in takoj na hitro potopimo v skledo z mrzlo vodo. Odcedimo in damo v posodo.
- 2. Dodamo beli fižol, olive in papriko, narezano na manjše kocke. Premešamo in začinimo s soljo ter oljčnim oljem. Ne dodamo ničesar kislega.
- 3. Solato porazdelimo na krožnike in potresemo s jamonom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Tabule z granatnim jabolkom in peteršiljem
Recepti Michela Chiappa
Pečena jajca s tartufi
Recepti Michela Chiappa
Lazanja z zelenjavo in gobami
Recepti Curtis Stone
Ocvrt krompir v masti race in kis iz pehtrana
Recepti Mary Berry
Krompir dauphinoise
Recepti Mary Berry
Pečenka wellington s popečeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Brusketa s paradižnikom in svežim sirom
Recepti Mary Berry
Skromna pita
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela korenje in pastinak v ingverjevem maslu
Recepti Curtis Stone
Stročji fižol in redkvice s chimichurrijem