Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • 200 g stročjega fižola
  • 200 g kuhanega belega fižola
  • razkoščičene črne olive
  • 1 rdeča paprika
  • 100 g pršuta jamon iberico – prekajene svinjske krače
  • sol
  • oljčno olje

Priprava

  • 1. Stročji fižol očistimo in tanko narežemo po dolžini in na manjše kose. Blanširamo ga eno minuto v loncu z vrelo slano vodo. Odcedimo ga in takoj na hitro potopimo v skledo z mrzlo vodo. Odcedimo in damo v posodo.
  • 2. Dodamo beli fižol, olive in papriko, narezano na manjše kocke. Premešamo in začinimo s soljo ter oljčnim oljem. Ne dodamo ničesar kislega.
  • 3. Solato porazdelimo na krožnike in potresemo s jamonom.

Sorodni recepti

Poglej vse