Willunga ledeni cider s konfeti iz sliv
Recept je iz: Ainsley Harriott
Ta pijača je odličen pripomoček za prebijanje ledu na koktajl zabavi. Lahko jo postrežete tudi v visokem kozarcu kot pijačo za dobrodošlico.
sestavine
- 1 strok vanilje, prerezan po dolžini
- 1 palčka cimeta
- 3 kose zvezdnega janeža
- 1 žlička klinčkov
- 1 žlica sladkorja
- 2 steklenici suhega ciderja
- lupina in sok 1 pomaranče
- 1 žlička naribanega muškatnega oreščka
- 1 sliva, nasekljana
- led, zdrobljen
Priprava
- Porcij: 8-10 (super za zabavo s koktajli ali peko na žaru)
- 1. Vaniljo, cimet, zvezdni janež, klinčke, sladkor in eno steklenico ciderja dajte v kozico in kuhajte na srednjem ognju, da se okusi povežejo, 8-10 minut, občasno premešajte. Dodajte lupino in sok pomaranče, muškatni orešček in premešajte. Odstranite z ognja in dodajte drugo steklenico ciderja. Naj se ohladi.
- 2. Napolnite kozarčke z zdrobljenim ledom in nanj nadevajte konfete. Nežno prelijte s kuhanim ciderjem do roba kozarca.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ainsley Harriott
Testenine z morskimi sadeži, čilijem in češnjevim paradižnikom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjski kebab in grška zelena solata
Recepti Ainsley Harriott
Enolončnica s popečenim piščancem in riž s fižolom
Recepti Ainsley Harriott
Kruhek s česnom
Recepti Ainsley Harriott
Kolači s kokosom in limeto
Recepti Ainsley Harriott
Pita z mleto govedino, krompirjem in čebulo
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s česnom in čilijem
Recepti Ainsley Harriott
Polnjeni jajčevci s sirom in orehi
Recepti Ainsley Harriott
Solata iz popečenih pomaranč in začinjenih mandljev
Recepti Ainsley Harriott
Jamajški ingverjev kolač z limonovim prelivom