Ojja s klobasami merguez in koromačem

Ojja s klobasami merguez in koromačem

Opis

Priprava:

Klobase merguez narežemo na kose. Pečemo jih približno 5 minut v suhi ponvi.

Zelene čilije narežemo na kose in jim odstranimo semena. Paradižnik in koromač narežemo na kockice. Zeleni del koromača shranimo. Zelene čilije in koromač pečemo 3 minute skupaj s klobasami. Dodamo paradižnikovo mezgo, semena kumine, harisso in sol, pražimo 1 minuto in nato dodamo kockice paradižnika.

Dodamo malce vode in kuhamo približno 15 minut. Jajca ubijemo v omako in pustimo, da počasi zakrknejo na šibkem ognju. Peteršilj in zeleni del koromača drobno narežemo in potresemo po omaki. Poškropimo z oljčnim oljem. Postrežemo s toplim kruhom.

 

Za harisso popečemo rog papriki nad plamenom štedilnika ali na žaru, da počrnita, nato pa ju olupimo, odstranimo vse črne delce in semena.

Čilijem odstranimo semena (povaljamo jih po mizi, odrežemo vrh in semena stresemo ven).

Papriki, čilije, česen in veliko soli zdrobimo v možnarju, multipraktiku ali s paličnim mešalnikom. 

Postrežemo s klobasami.


Priprava:

Klobase merguez narežemo na kose. Pečemo jih približno 5 minut v suhi ponvi.

Zelene čilije narežemo na kose in jim odstranimo semena. Paradižnik in koromač narežemo na kockice. Zeleni del koromača shranimo. Zelene čilije in koromač pečemo 3 minute skupaj s klobasami. Dodamo paradižnikovo mezgo, semena kumine, harisso in sol, pražimo 1 minuto in nato dodamo kockice paradižnika.

Dodamo malce vode in kuhamo približno 15 minut. Jajca ubijemo v omako in pustimo, da počasi zakrknejo na šibkem ognju. Peteršilj in zeleni del koromača drobno narežemo in potresemo po omaki. Poškropimo z oljčnim oljem. Postrežemo s toplim kruhom.

 

Za harisso popečemo rog papriki nad plamenom štedilnika ali na žaru, da počrnita, nato pa ju olupimo, odstranimo vse črne delce in semena.

Čilijem odstranimo semena (povaljamo jih po mizi, odrežemo vrh in semena stresemo ven).

Papriki, čilije, česen in veliko soli zdrobimo v možnarju, multipraktiku ali s paličnim mešalnikom. 

Postrežemo s klobasami.

sestavine

Sestavine:

  • 4 do 6 začinjene klobase merguez
  • 4 blagi zeleni čiliji
  • 2 mesnata paradižnika
  • 1 majhen koromač
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica semen kumine
  • 2 žlice harisse
  • sol
  • 4 jajca
  • 4 žlice peteršilja
  • oljčno olje

Za harisso:

  • 2 rdeči rog papriki
  • 4 rdeči čiliji
  • 2 stroka česna
  • sol