Opis

Dva kosa polenovke 15 minut kuhamo v 500 ml mleka. Dodamo lovorov list, da pojačamo okus. Precejeno mleko shranimo, polenovko pa natrgamo na koščke.

Nato pripravimo bešamel. V loncu stopimo 50 g margarine, dodamo dve žlici moke s kvasom in premešamo. Počasi dodajamo mleko. Začinimo z muškatnim oreščkom, poprom in soljo ter pustimo, da se omaka kuha 10 minut.

V ponvi segrejemo malo oljčnega olja, narežemo čebulo in jo podušimo. Enako storimo s porom in štirimi stroki česna. Začinimo s poprom in soljo. Ko se zelenjava zmehča, dodamo pol skodelice belega vina, pustimo, da alkohol izpari in se omaka zgosti.

Ko sta bešamel in zelenjava pripravljena, pečico segrejemo na 180 °C in nasekljamo koriander. Lazanjo nato zložimo. Dodamo tretjino bešamela, sledi list testa, pol zelenjave in pol polenovke.

Postopek ponovimo, potresemo koriander in končamo s testom, preostankom bešamela in naribanim sirom.

Lazanjo pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 25 minut. Nato odstranimo folijo in pustimo, da se gratinira pet do deset minut.

Ne izgubljajte časa in postrezite lazanjo s polenovko, ko je vroča.


Dva kosa polenovke 15 minut kuhamo v 500 ml mleka. Dodamo lovorov list, da pojačamo okus. Precejeno mleko shranimo, polenovko pa natrgamo na koščke.

Nato pripravimo bešamel. V loncu stopimo 50 g margarine, dodamo dve žlici moke s kvasom in premešamo. Počasi dodajamo mleko. Začinimo z muškatnim oreščkom, poprom in soljo ter pustimo, da se omaka kuha 10 minut.

V ponvi segrejemo malo oljčnega olja, narežemo čebulo in jo podušimo. Enako storimo s porom in štirimi stroki česna. Začinimo s poprom in soljo. Ko se zelenjava zmehča, dodamo pol skodelice belega vina, pustimo, da alkohol izpari in se omaka zgosti.

Ko sta bešamel in zelenjava pripravljena, pečico segrejemo na 180 °C in nasekljamo koriander. Lazanjo nato zložimo. Dodamo tretjino bešamela, sledi list testa, pol zelenjave in pol polenovke.

Postopek ponovimo, potresemo koriander in končamo s testom, preostankom bešamela in naribanim sirom.

Lazanjo pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 25 minut. Nato odstranimo folijo in pustimo, da se gratinira pet do deset minut.

Ne izgubljajte časa in postrezite lazanjo s polenovko, ko je vroča.

sestavine

Sestavine:

  • 450 g polenovke
  • 1 zavoj testa za lazanje
  • 1 list lovorja
  • 1 čebula
  • 1 por
  • 4 stroki česna
  • 0.5 kozarca belega vina
  • sir
  • koriander
  • oljčno olje

Bešamel:

  • 50 g margarine
  • 500 ml mleka
  • 2 žlici moke
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček