Lazanja s polenovko

Dva kosa polenovke 15 minut kuhamo v 500 ml mleka. Dodamo lovorov list, da pojačamo okus. Precejeno mleko shranimo, polenovko pa natrgamo na koščke.

Nato pripravimo bešamel. V loncu stopimo 50 g margarine, dodamo dve žlici moke s kvasom in premešamo. Počasi dodajamo mleko. Začinimo z muškatnim oreščkom, poprom in soljo ter pustimo, da se omaka kuha 10 minut.

V ponvi segrejemo malo oljčnega olja, narežemo čebulo in jo podušimo. Enako storimo s porom in štirimi stroki česna. Začinimo s poprom in soljo. Ko se zelenjava zmehča, dodamo pol skodelice belega vina, pustimo, da alkohol izpari in se omaka zgosti.

Ko sta bešamel in zelenjava pripravljena, pečico segrejemo na 180 °C in nasekljamo koriander. Lazanjo nato zložimo. Dodamo tretjino bešamela, sledi list testa, pol zelenjave in pol polenovke.

Postopek ponovimo, potresemo koriander in končamo s testom, preostankom bešamela in naribanim sirom.

Lazanjo pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 25 minut. Nato odstranimo folijo in pustimo, da se gratinira pet do deset minut.

Ne izgubljajte časa in postrezite lazanjo s polenovko, ko je vroča.


Dva kosa polenovke 15 minut kuhamo v 500 ml mleka. Dodamo lovorov list, da pojačamo okus. Precejeno mleko shranimo, polenovko pa natrgamo na koščke.

Nato pripravimo bešamel. V loncu stopimo 50 g margarine, dodamo dve žlici moke s kvasom in premešamo. Počasi dodajamo mleko. Začinimo z muškatnim oreščkom, poprom in soljo ter pustimo, da se omaka kuha 10 minut.

V ponvi segrejemo malo oljčnega olja, narežemo čebulo in jo podušimo. Enako storimo s porom in štirimi stroki česna. Začinimo s poprom in soljo. Ko se zelenjava zmehča, dodamo pol skodelice belega vina, pustimo, da alkohol izpari in se omaka zgosti.

Ko sta bešamel in zelenjava pripravljena, pečico segrejemo na 180 °C in nasekljamo koriander. Lazanjo nato zložimo. Dodamo tretjino bešamela, sledi list testa, pol zelenjave in pol polenovke.

Postopek ponovimo, potresemo koriander in končamo s testom, preostankom bešamela in naribanim sirom.

Lazanjo pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 25 minut. Nato odstranimo folijo in pustimo, da se gratinira pet do deset minut.

Ne izgubljajte časa in postrezite lazanjo s polenovko, ko je vroča.

sestavine

  • Sestavine:450 g polenovke 1 zavoj testa za lazanje 1 list lovorja 1 čebula 1 por 4 stroki česna 0.5 kozarca belega vina sir koriander oljčno oljeBešamel:50 g margarine 500 ml mleka 2 žlici moke sol poper muškatni orešček

Priprava