• Lepljivi hruškov kolač in rumovo-javorov prelivRecepti
    Lepljivi hruškov kolač in rumovo-javorov preliv

    Če imate radi temen, bogat karamel, uporabite temni sladkor muscovado.

  • Flambirane bananeRecepti
    Flambirane banane

    Uživajte v tej klasični sladici: zlato karamelizirane banane v masleni omaki z začinjenim rumom, flambirane in postrežene z vaniljevim sladoledom in popečenimi pekani. Ta razkošna sladica je popolna m...

  • Krema iz rikoteRecepti
    Krema iz rikote

    Krema iz rikote (mousse iz rikote) je prekrasna italijanska sladica, njena priprava pa je zelo preprosta.

  • Annina marelična pita s piškoti amarettiRecepti
    Annina marelična pita s piškoti amaretti

    Anna, prijateljica družine Chiappa, navdihne pripravo okusne marelične pite s piškoti amaretti (crostata), ki punce popelje nazaj v otroštvo. Nekateri najboljši recepti niso zapisani, pač pa prihajajo...

  • Hruškova pita tarte tatin na žaruRecepti
    Hruškova pita tarte tatin na žaru

    Na žaru popečene hruške v to klasično francosko sladico vnesejo edinstven okus in slast.

  • MedenjakiRecepti
    Medenjaki

    Ti medenjaki so zelo enostavni za pripravo. Maso zmešamo hitro in jo ohladimo. Piškote premažemo z beljakom in jih pečemo kratek čas.

  • KaridopitaRecepti
    Karidopita

    Karidopita je sirupasto orehovo pecivo. Mletim orehom dodamo drobtine in začimbe, potem vmešamo razžvrkljana jajca in sladkor. Pečeno pito prepojimo s sladkornim sirupom in jo pustimo stati vsaj nekaj...

  • Velikonočne kruhove kroglice s čokoladnim namazomRecepti
    Velikonočne kruhove kroglice s čokoladnim namazom

    Testo za velikonočni kruh (kozunak) res vzame veliko časa, a vas končni izdelek nagradi za ves trud. Puhastim kroglicam, posutim s sladkorjem, se v kombinaciji z domačo tekočo čokolado resnično ne bos...