• Jabolčna pitaRecepti
    Jabolčna pita

    Zlatorjava pita je popolna za izkoristek sezonskega sadja, postrežemo jo pa skupaj s figovim crème fraîche.

  • Ingverjeve palačinke s toplim kompotom iz gozdnih sadeževRecepti
    Ingverjeve palačinke s toplim kompotom iz gozdnih sadežev

    Te palačinke so polne prazničnih začimb ter oslajene s temnim rjavim sladkorjem in melaso. Odličen dodatek za božični zajtrk!

  • Perutničke z omako buffaloRecepti
    Perutničke z omako buffalo

    Piščančje perutničke s pikantno omako buffalo in kremasto salso z modrim sirom. Perutničke so hrustljave, omaka pekoča, salsa pa hladna – popolna hrana za dva, priprava pa vzame samo 40 minut.

  • Burito s steakomRecepti
    Burito s steakom

    Odlična burita s steakom! Burita vsebujeta dva steaka in zmes z ledvičastim fižolom ter riž, sir in zeleno omako. Kako zadovoljujoče!

  • Quiche lorraineRecepti
    Quiche lorraine

    To je hitra različica dobro poznane francoske jedi quiche lorraine, ker je osnova iz pripravljenega krhkega testa.

  • Jagnječji girosRecepti
    Jagnječji giros

    Ta vzhodnjaški giros iz ostankov jagnječje krače in z zamrznjenim krompirčkom znatno skrajša čas priprave. Tako lahko sami pripravite nekvašene kruhke zanj.

  • Odlična pica po francosko – dve vrstiRecepti
    Odlična pica po francosko – dve vrsti

    Sami pripravite testo za pico in pripravite dve pici na francoski način – tarte flambé in pisaladière. Za nadev boste potrebovali veliko šalotk, slanino, fileje inčunov in kislo smetano.

  • Morski sadeži s patisom in crème fraicheRecepti
    Morski sadeži s patisom in crème fraiche

    Morski darovi - kozice, črne in bele dagnje - se dušijo s čebulo, česnom in komarčkom ter pastisom. Nato se juha precedi in zgosti s kislo smetano. Jed postrežemo s pečeno solato in šparglji na žaru.