Creme fraiche
Spodaj si poglej vse naše recepte
ReceptiJabolčna pita
Zlatorjava pita je popolna za izkoristek sezonskega sadja, postrežemo jo pa skupaj s figovim crème fraîche.
ReceptiIngverjeve palačinke s toplim kompotom iz gozdnih sadežev
Te palačinke so polne prazničnih začimb ter oslajene s temnim rjavim sladkorjem in melaso. Odličen dodatek za božični zajtrk!
ReceptiPerutničke z omako buffalo
Piščančje perutničke s pikantno omako buffalo in kremasto salso z modrim sirom. Perutničke so hrustljave, omaka pekoča, salsa pa hladna – popolna hrana za dva, priprava pa vzame samo 40 minut.
ReceptiBurito s steakom
Odlična burita s steakom! Burita vsebujeta dva steaka in zmes z ledvičastim fižolom ter riž, sir in zeleno omako. Kako zadovoljujoče!
ReceptiQuiche lorraine
To je hitra različica dobro poznane francoske jedi quiche lorraine, ker je osnova iz pripravljenega krhkega testa.
ReceptiJagnječji giros
Ta vzhodnjaški giros iz ostankov jagnječje krače in z zamrznjenim krompirčkom znatno skrajša čas priprave. Tako lahko sami pripravite nekvašene kruhke zanj.
ReceptiOdlična pica po francosko – dve vrsti
Sami pripravite testo za pico in pripravite dve pici na francoski način – tarte flambé in pisaladière. Za nadev boste potrebovali veliko šalotk, slanino, fileje inčunov in kislo smetano.
ReceptiMorski sadeži s patisom in crème fraiche
Morski darovi - kozice, črne in bele dagnje - se dušijo s čebulo, česnom in komarčkom ter pastisom. Nato se juha precedi in zgosti s kislo smetano. Jed postrežemo s pečeno solato in šparglji na žaru.