Pikantni piščanec babice Pruls

Priprava piščanca:

 

Pečico predhodno segrejemo na 180 ºC in nastavimo na žar. Piščanca razrežemo na bedra, prsi in stegna. Čebulo olupimo in narežemo. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Langvas in čilija narežemo na koščke. Segrejemo kozico z malce olja. Popražimo čebulo, česen in mleto papriko. Dodamo piščanca, čili, indijski lovor in limonsko travo ter pečemo do zlatorjavega, nato pa zalijemo s kokosovim mlekom. Omako zlijemo v ognjevarno posodo, kose piščanca pa vanjo položimo s kožo navzgor. Postavimo pod žar za približno 15 minut, da postanejo hrustljavi.

 

Priprava stročjega fižola:

 

Stročji fižol narežemo na kose. Papriko prerežemo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Čili narežemo na tanke obročke. Čebulo olupimo in narežemo. Česen olupimo in drobno nasekljamo. V voku segrejemo malce olja. Popražimo čebulo in česen, nato pa dodamo stročji fižol, langvas in indijski lovor. Dodamo papriko in čili. Vse skupaj malo popražimo, nato zalijemo s kokosovim mlekom. Začinimo s soljo in poprom.

 

sestavine

  • Sestavine:1 piščanec 1 čebula 4 stroki česna 3 kosi langvasa 2 čilija 2 žlici mlete papike 2 lista indijskega lovorja 1 steblo limonske trave 200 ml kokosovega mlekaZa stročji fižol:500 g stročjega fižola 1 rdeča paprika 1 čili 1 čebula 6 strokov česna 3 rezine langvasa 2 lista indijskega lovorja 200 ml kokosovega mleka sol sveže mleti poper

Priprava