Koromač z jagnjetino
Priprava

Če niste kupili očiščenega jagnječjega stegna, odstranite maščobo in ga narežite na večje kose.

Lonec postavimo na štedilnik in ga dobro segrejemo.

Čebulo olupimo in jo narežemo na štiri kose.

Kose mesa razporedimo v vroč lonec in jih spečemo. S prijemalko obračamo kose mesa, da se popečejo z vseh strani. Ko je meso pečeno, ga pokapamo z oljčnim oljem in dodamo narezano čebulo. Pustimo ga dušiti, da meso izpusti sok.

Zeleni listnati del koromača ločimo od stebla. Stebel ne mečemo stran.

Moko damo v posodo, vanjo izcedimo limonin sok in mešamo z žlico, dokler ne dobimo paste. Če limona nima dovolj soka, da dobimo pasto, lahko dodate malce mesne jušne osnove.

Meso, ki je izpustilo in vpilo sok, enkrat premešamo, solimo in po vrhu zložimo polovico očiščenega koromača. Prelijemo z mesno osnovo. Pokrijemo in pustimo, da se kuha približno pet minut. Po petih minutah v lonec dodamo še stebelca koromača, prelijemo z mešanico moke in limone in dobro premešamo, da se sokovi jedi premešajo.

Dodamo še drugo polovico očiščenega koromača, pokrijemo in kuhamo 40 do 45 minut na šibkem ognju.

Ko je jed kuhana, odstranimo pokrovko, dodamo še preostali koromač in znova pokrijemo. Počakamo deset sekund, da se koromač rahlo zmehča na pari v loncu.

Sveži koromač damo na krožnik, dodamo koromač z jagnjetino in prelijemo z juho. Posujemo s cimetom in postrežemo.

sestavine

  • Sestavine1 kg jagnječjega stegna brez kosti in maščobe / narezanega na večje kose 2 čebuli oljčno olje 1 koromač 1 žlica moke 1 limona sok 3 kozarce mesne jušne osnove cimet sol

Priprava