ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Jagnječje zarebrnice z mladim krompirjem

Ocena 0/5

Priprava:

1. Odlomite trde dele špargljev.

2. Kuhajte jih v pari 3 minute.

3. Ohladite jih pod mrzlo vodo.

4. Operite krompir.

5. Krompir kuhajte v slani vodi 20 minut.

6. Pečico segrejte na 160 stopinj celzija brez dodatka ventilacije.

7. Vzemite večjo litoželezno ponev.

8. Dobro jo segrejte in dodajte oljčno olje.

9. V ponev dajte 2 jedilni žlici masla in vejico rožmarina.

10. V ponev položite rebrca.

11. Rebrca počasi pecite in jih prelivajte z maslom.

12. Pecite jih dokler zgornja plast mesa ne bo lepo zlato zapečena in

hrustljava.

13. Rebrca preložite v pekač.

14. V pečici jih pecite dokler meso v sredini doseže 59 stopinj celzija.

15. Meso vzemite iz pečice in jih pustite počivati.

16. Meso razrežite.

17. V segreto ponev dodajte oljčno olje.

18. V ponev položite krompir.

19. Krompir pecite, da dobi lepo hrustljavo skorjo.

20. Radič operite in ga narežite na daljše kose.

21. Dodajte ga h krompirju.

22. Dodajte pesto.

23. Premešajte.

Postrezite: na krožnik naložite krompir, šparglje in nekaj koščkov radiča.

Dodajte rebrca. Meso potresite s ščepom grobo mlete soli in pokapajte z

nekaj kapljami oljčnega olja. Dodajte čajno žličko pest in rezino kozjega

sira.

 

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
ne