Jagnječje zarebrnice z mladim krompirjem

Priprava:

1. Odlomite trde dele špargljev.

2. Kuhajte jih v pari 3 minute.

3. Ohladite jih pod mrzlo vodo.

4. Operite krompir.

5. Krompir kuhajte v slani vodi 20 minut.

6. Pečico segrejte na 160 stopinj celzija brez dodatka ventilacije.

7. Vzemite večjo litoželezno ponev.

8. Dobro jo segrejte in dodajte oljčno olje.

9. V ponev dajte 2 jedilni žlici masla in vejico rožmarina.

10. V ponev položite rebrca.

11. Rebrca počasi pecite in jih prelivajte z maslom.

12. Pecite jih dokler zgornja plast mesa ne bo lepo zlato zapečena in

hrustljava.

13. Rebrca preložite v pekač.

14. V pečici jih pecite dokler meso v sredini doseže 59 stopinj celzija.

15. Meso vzemite iz pečice in jih pustite počivati.

16. Meso razrežite.

17. V segreto ponev dodajte oljčno olje.

18. V ponev položite krompir.

19. Krompir pecite, da dobi lepo hrustljavo skorjo.

20. Radič operite in ga narežite na daljše kose.

21. Dodajte ga h krompirju.

22. Dodajte pesto.

23. Premešajte.

Postrezite: na krožnik naložite krompir, šparglje in nekaj koščkov radiča.

Dodajte rebrca. Meso potresite s ščepom grobo mlete soli in pokapajte z

nekaj kapljami oljčnega olja. Dodajte čajno žličko pest in rezino kozjega

sira.

 

sestavine

  • Sestavine800 g jagnječjih zarebrnic 8 svežih špargljev 400 g mladega krompirja 1 manjši treviso radič 1 strok česna 2 jedilni žlici čemaževega pesta s parmezanom in oreščki 1 vejica rožmarina 2 jedilni žlici masla 4 rezine pol trdega kozjega sira

Priprava