Goveja pečenka z zelišči

V majhni skledi premešamo kis, olje, česen, timijan, origano, limonino lupinico, poper in sol. Mešanico vtremo v pečenko.
Meso damo na mrežico v pekaču. V pekač vlijemo 375
ml vode. Pečemo pol ure v pečici pri
Pečenko prestavimo na rezalno desko. Pokrijemo jo s folijo in pustimo deset minut, preden jo narežemo na tanke rezine. Medtem posnamemo morebitno maščobo, ki se je nabrala v omaki v pekaču. Sokove potresemo z moko in na srednje velikem ognju kuhamo eno minuto. Nato vmešamo jušno osnovo in paradižnikovo mezgo. Pustimo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj in pustimo počasi vreti okrog tri minute, da se omaka zgosti.
Odstranimo polovico pečenke in odvzamemo okrog 125 ml omake. Pustimo okrog pol ure, da se ohladi. Ločeno ju zapakiramo in shranimo v hladilnik za največ 24 ur.
V majhni skledi premešamo kis, olje, česen, timijan, origano, limonino lupinico, poper in sol. Mešanico vtremo v pečenko.
Meso damo na mrežico v pekaču. V pekač vlijemo 375 ml vode. Pečemo pol ure v pečici pri
Pečenko prestavimo na rezalno desko. Pokrijemo jo s folijo in pustimo deset minut, preden jo narežemo na tanke rezine. Medtem posnamemo morebitno maščobo, ki se je nabrala v omaki v pekaču. Sokove potresemo z moko in na srednje velikem ognju kuhamo eno minuto. Nato vmešamo jušno osnovo in paradižnikovo mezgo. Pustimo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj in pustimo počasi vreti okrog tri minute, da se omaka zgosti.
Odstranimo polovico pečenke in odvzamemo okrog 125 ml omake. Pustimo okrog pol ure, da se ohladi. Ločeno ju zapakiramo in shranimo v hladilnik za največ 24 ur.
sestavine
- Sestavine1 žlica balzamičnega kisa 1 žlica rastlinskega olja 2 stroka česna (nasekljana) 0.5 žličke suhega timijana 0.5 žličke suhega origana 0.5 žličke nastrgane limonine lupine 0.5 žličke strtega črnega popra 0.5 žličke soli 1.5 kg ledij za pečenko 1.5 kg ramsteka za pečenko 0.25 skodelice bele moke 2.5 skodelice goveje jušne osnove 2 žlici paradižnikove mezge