Čokoladni sufle

Priprava:

1. Priprava preliva: segrejte mleko, v katerega vmešate polovico sladkorja. Zmešajte rumenjake s preostalim sladkorjem. Zmešajte rumenjake z vročim 

mlekom, prelite mešanico v ponev in kuhajte na majhnem ognju, medtem ko ves čas mešate, dokler temperatura ne doseže 81 °C. Umaknite z ognja in primešajte želatino. Z mešanico prelijte čokolado in nato pirirajte. Pustite preliv, da se ohladi.

 

2.  Z maslom dobro namastite dno modelčkov, nato namastite še stranice vse do robov. Namaščen modelček napolnite s sladkorjem, nato pa modelček namočite v posodo s sladkorjem in ga obračajte, da ga povsem prevlečete s sladkorjem, vključno z robovi. Ponovite postopek z vsemi modelčki.

 

3. Dajte beljake v mešalnik in jih stepajte, medtem ko postopoma dodajate sladkor. Stepajte, dokler sneg na vrhu ni čvrst, vendar ne suh. Medtem stopite čokolado v vodni kopeli. Umaknite jo z ognja in stopite maslo v topli čokoladi. Dobro premešajte. Dodajte rumenjake in ponovno premešajte. Nazadnje dodajte kakav in premešajte z metlico za stepanje, dokler se povsem ne raztopi. Postopoma dodajajte v čokoladno mešanico sneg in rahlo mešajte. Ko se oblikuje enotna zmes, nehajte mešati, da sneg ostane zračen.

 

4. Pečico segrejte na 200  °C (ventilator). Nadevajte mešanico v modelčke, tako da so napolnjeni do vrha, pri čemer pazite, da ne pritiskate na mešanico. Izravnajte površino z lopatico, ki jo premikajte od sredine do enega roba in nato od sredine do drugega roba – ta gib izvedite štirikrat.

 

5. Pecite 10 minut (čas pečenja je odvisen od pečice). Vzemite iz pečice in posujte s sladkorjem v prahu. Zajemite nekaj omake in jo nanesite na sredino sufleja, tako da ga rahlo prebodete in omaka bo stekla vanj.

01:43