Skrivnost tete Cátie

Skrivnost tete Cátie

Naslednje predvajanje na TV

 1. Sobota 30 Oktober ob 10:00

  Zelena zelenjava in sadje (E27 - S03)

 2. Sobota 30 Oktober ob 10:30

  Riž (E28 - S03)

 3. Nedelja 31 Oktober ob 10:00

  Nadevane jedi (E29 - S03)

Povzetek

Teta Cátia verjame, da sreča pomeni, da se znaš znajti, biti ustvarjalen in poiskati navdih. To velja tudi v kuhinji. Vsak dan išče navdih v družinskih receptih in jih priredi na svoj način.

Epizode

 • 1

  Na drugačen način

  +

  Teta Cátia verjame, da sreča pomeni, da se znaš znajti, biti ustvarjalen in poiskati navdih. To velja tudi v kuhinji. Vsak dan išče navdih v družinskih receptih in jih priredi na svoj način.Danes ni nič drugače!

 • 2

  Jajca

  +

  Tako v sladkih kot slanih jedeh je jajce pogosto neizogibna sestavina. Zato bo teta Cátia tokratno oddajo posvetila jajcu in predlagala tri recepte, v katerih se vse vrti okrog jajca. Pojdimo kuhat!

 • 3

  Kvinoja

  +

  V Južni Ameriki kvinojo ogromno uporabljajo in vedno bolj je razširjena tudi na Portugalskem. Pa se dejansko ujema s portugalsko kuhinjo? Teta Cátia je to preverila in njen odgovor je ja!

 • 4

  Slaščice v različnih jezikih

  +

  Tokrat nas bo teta Cátia popeljala v Francijo, Nemčijo in Kitajsko. V pol ure bomo spoznali njihove sladice in jih tudi pripravili, na primer francoski pariz-brest, ki je nastal leta 1910.

 • 5

  Lahki in zdravi obroki

  +

  Kako lahko hkrati jemo zdravo in okusno? Vse to nam bo jasno, ko si do konca ogledamo oddajo, ki nam jo je pripravila teta Cátia. Pripravili bomo na primer panakoto s pasijonko, brez smetane in sladkorja!

 • 6

  Vino in sir

  +

  Teta Cátia bo za tri jedi raziskala vino in sir, ki pa ju moramo uživati zmerno, saj sta zasvojljiva kombinacija okusov! Za sladico bo čokoladni kolač z rdečim vino s kremo iz portovca.

 • 7

  Potovanje po moji državi

  +

  Tokratna tema bo potovanje po Portugalski. Vendar vam ni treba pripraviti prtljage. Potovali bomo po gastronomiji. V eni sami epizodi se ne bi mogli posvetiti vsem značilnim regionalnim jedem, zato je teta Cátia črpala navdih iz treh.

 • 8

  Enolončnice

  +

  Enolončnice praviloma povezujemo z družino in prijatelji, spomini iz otroštva, vedno slastno hrano in umirjenim kuhanjem. Teta Cátia nam tokrat predstavlja tri recepte, ki res razvajajo telo in dušo.

 • 9

  Slaščice brez sladkorja

  +

  Dandanes vemo, da lahko čezmerno uživanje sladkorja povzroča različne zdravstvene težave. Zato je teta Cátia v tokratne recepte vključila bolj zdrave, vendar enako sladke nadomestke.

 • 10

  Kruh

  +

  Doma ni kruha … Saj veste, kaj sledi. Tokratno oddajo bomo posvetili čudovitemu živilu, ki je najstarejše in ga po svetu pojedo največ. Teta Cátia bo pripravila tri vrste kruha za vse okuse.

 • 11

  Tapasi in prigrizki

  +

  Tokrat vas teta Cátia vabi na prigrizke. Predstavila bo različne specialitete v majhnih količinah, da jih boste lahko v sproščenem in prijaznem vzdušju pokusili v družbi prijateljev in sorodnikov.

 • 12

  Recepti brez laktoze

  +

  Številni imamo laktozno intoleranco, vendar ne pozabite, da ni v kuhinji nič nemogoče. V teh receptih je teta Cátia mleko in mlečne izdelke zamenjala z drugimi sestavinami, ki ne vsebujejo laktoze.

 • 13

  Aromatična zelišča

  +

  Teta Cátia naravnost obožuje zelišča: aromo, ki jo puščajo v zraku, in okus, ki ga dajejo jedem. Zato bo pripravila tri jedi, v katerih bo uporabila aromatična zelišča – v velikih količinah.

 • 14

  Tisoč in ena noč

  +

  Teta Cátia je sprejela izziv priprave hrane, za katero je črpala navdih iz arom in okusov Vzhoda. Brala je o njih, spraševala tu in tam ter preizkušala stvari. Tokrat nam bo predstavila tri jedi, ki so ji bile najbolj všeč.

 • 15

  Moka

  +

  Moka je ena najbolj vsestransko uporabnih sestavin v naši prehrani. Teta Cátia bo pripravila tri jedi, v katerih bo moka glavni protagonist, vendar se ne bo držala le pšenične.

 • 16

  Pite in pitice

  +

  Teta Cátia obožuje sladko in slano pecivo in pite. Vedno ima pripravljene desetine receptov. Tokrat bo predstavila tri jedi, ki so všeč vsem. Najnovejša priljubljena jed je pica po bolonjsko.

 • 17

  Tovarna čokolade

  +

  Včasih nam ritem življenja narekujejo vsakodnevne obveznosti in vrvež nas posrka vase. Teta Cátia pozna skrivnost, ki je učinkovita v takih trenutkih. Imenuje se čokolada. V tokratni oddaji se vsi recepti vrtijo okrog te čarobne sestavine.

 • 18

  Sveže testenine

  +

  Kdo ne mara dobrih testenin? Tokrat bomo naredili prostor na pultu, zavihali rokave in pripravili testo na roke. Teta Cátia bo naredila testenine in več specialitet. Vse jedi bodo dokaz, da je domača priprava testenin veliko preprostejša, kot se zdi.

 • 19

  Polna hiša

  +

  Teta Cátia ima veliko sorodnikov. Vedno je lepo, če se vsi zberejo za mizo. Teti Cátii je všeč polna hiša. Za take priložnosti ima pripravljen seznam jedi, ki jih vsi obožujejo.

 • 20

  Hamburger

  +

  Časi, ko je hamburger veljal za kralja hitre prehrane in plastičnih jedi, so minili. Tokrat bo teta Cátia pripravila tri zelo kakovostne hamburgerje. Naredila bo lososovega s sipo. Ja, hamburger je lahko tudi ribji. In celo vegetarijanski.

 • 21

  Prigrizki

  +

  Noben zamrznjen prigrizek ne prekaša domačih. Zato teta Cátia še naprej pripravlja slane prigrizke za slavja in tudi za lahke obroke. Začeli bomo s kroketi iz tunine. Na koncu bodo na vrsti slastne račje polpete s pomarančo v različici za s sabo .

 • 22

  Brez glutena

  +

  Vse več ljudi iz prehrane izloča gluten, nekateri iz radovednosti, drugi iz nuje. Zato bo teta Cátia tokrat pripravila zdrave jedi brez glutena. Naredila bo hranljivo solato, spekla bo pico, seveda bo na meniju tudi posebna slaščica.

 • 23

  Krompir

  +

  Obstaja več deset sort užitnega krompirja, vendar jih navadno uporabljamo samo kakšnih pet in skoraj vedno kot prilogo. Teta Cátia se bo dela lotila drugače in dala glavno vlogo krompirju. Dobrodošli v čudovitem svetu krompirja.

 • 24

  Polenovka

  +

  Trska je že stoletja del portugalske identitete. Pripravljamo jo na tisoč in en način. Nekateri so običajnejši, drugi manj. Teta Cátia bo naredila tri jedi, iz katerih bo razvidno, kaj vse delamo iz naše zveste prijateljice .

 • 25

  Pene in souffleji

  +

  Nekoč so kuharje ocenjevali po kakovosti moussov in sufléjev, ki so jih pripravljali. Ja, te jedi so muhaste in zanje potrebujete kanček sreče. Teta Cátia vam bo pokazala, kako jih naredite. Ste pripravljeni poskusiti srečo?

 • 26

  Pite

  +

  Veste, katera je bila ena prvih specialitet, ki se jih je teta Cátia naučila pripraviti? Pita. Zato se bomo tokrat posvetili trem sladkim in slanim pitam. V pitah bomo uživali od jutra do večera.

 • 27

  Zelena zelenjava in sadje

  +

  Najljubša barva tete Cátie je zelena in zdi se, da so zeleni odtenki letos moderni. Pripravili bomo tri jedi v barvi upanja.

  Naslednji na sporedu
  Sobota 30 Oktober ob 10:00
  Na 24Kitchen
 • 28

  Riž

  +

  Ste se kdaj vprašali, zakaj riž tako pogosto uporabljamo, vendar ga kuhamo enako? Teta Cátia želi ravnati drugače, zato za nekaj časa pozabite na kuhan riž brez dodatkov.

  Naslednji na sporedu
  Sobota 30 Oktober ob 10:30
  Na 24Kitchen
 • 29

  Nadevane jedi

  +

  Polnjenje je kulinarična metoda, ki jo dandanes uporabljajo v kuhinjah po vsem svetu. Teta Cátia obožuje dobre nadeve, ker so presenečenje, ki čaka, da ga razkrijete. Quem enako kot Cátia uživa v kuhi in meni, da je nadev priložnost za presenečenje.

  Naslednji na sporedu
  Nedelja 31 Oktober ob 10:00
  Na 24Kitchen
 • 30

  Preljuba družina

  +

  Tokrat teti Cátii v kuhinji dela družbo njena mama. Skupaj bosta pripravljali jedi strica Antónia Joãa, človeka, ki jima je zelo drag. Vsak dan je dragocen, tisti, ki jih preživimo z našimi najdražjimi, pa so neprecenljivi.

  Naslednji na sporedu
  Nedelja 31 Oktober ob 10:30
  Na 24Kitchen
 • 31

  Gobe

  +

  Danes bo v ospredju ena od sestavin, ki jih Cátia najraje uporablja. Skuhala bo tri jedi z gobami! Za predjed bodo na primer z zeljem nadevani šampinjoni.

  Naslednji na sporedu
  Sobota 6 November ob 10:05
  Na 24Kitchen
  Naslednji na sporedu
  Nedelja 7 November ob 03:50
  Na 24Kitchen
 • 32

  Sladkarije

  +

  Teta Cátia se je danes odločila pripravljati sladkarije. Ja, tiste, ki jih otroci obožujejo! Pripravila bo pisane bombone in lizike v obliki spirale.

  Naslednji na sporedu
  Sobota 6 November ob 10:35
  Na 24Kitchen
 • 33

  Pomlad

  +

  Spomladi ne cvetijo samo rože, ampak tudi mi! Teta Cátia zato predlaga zabaven, svež in pisan obrok! V kuhalniku za kavo bo na primer skuhala juho z rakci.

  Naslednji na sporedu
  Nedelja 7 November ob 10:05
  Na 24Kitchen
 • 34

  Agrumi

  +

  Za teto Cátio so agrumi kot sol. Brez njih je hrana brez okusa. Tokrat predstavljamo tri jedi, v katerih imajo glavno vlogo agrumi.

  Naslednji na sporedu
  Nedelja 7 November ob 10:35
  Na 24Kitchen
 • 35

  Svete sardine

  +

  Tako kot milijoni Portugalcev tudi teta Cátia obožuje sardine. Danes jih bomo pripravljali na malce drugačen način, med drugim bomo z njimi pripravili tudi kipnik.

 • 36

  Azija z Manuelom Fernandesom

  +

  Tisti, ki radi odkrivajo nove okuse, bodo navdušeni nad današnjim menijem. Odpravili se bomo v azijske vode, in sicer s posebnim gostom, Manuelom Fernandesom. Pripravili bomo na primer kari in sladoled s kokosom.

 • 37

  Solate

  +

  Pozabite na dolgočasno zeleno solato s paradižnikom. Tokrat bo teta Cátia pripravila tri solate, ob katerih se boste začeli kar sliniti. Med drugim bo uporabila tudi školjke.

 • 38

  Sadje

  +

  Veste, da je sadje zdravo. Zakaj ga potem jeste samo v sladicah ali pa za malico? Teta Cátia bo pripravila sadno juho, purana s hruškami in tudi sladico.

 • 39

  Terine

  +

  Terina je že doživela svojih pet minut slave. Teta Cátia bo v spomin na tiste čase pripravila tri slane in sladke terine za vse okuse.

 • 40

  Iz morja na mizo

  +

  Okusi morja se kar nekako spremenimo, ko vidimo, da je enkrat konec zime. Teta Cátia bo pripravila tri morske recepte, ki jih povezuje s trenutki, ki jih preživimo z družino.

 • 41

  Začimbe

  +

  Kuhinja brez začimb ni niti malo zabavna. Tokrat nam to teta Cátia predlagala tri recepte, v katerih je v ospredju odkrivanje začimb, kot so kardamom, poper in brinove jagode.

 • 42

  Poletna hrana: osvežilen meni

  +

  Pozimi hočemo hrano, iz katere se kar kadi, poleti pa ravno obratno. Teta Cátia bo pripravila svežo in rahlo hrano za najbolj vroč letni čas.

 • 43

  Hladne juhe

  +

  Dnevi so vedno toplejši, juhe pa vedno bolj mrzle! Danes nam bo teta Cátia pokazala tri recepte za osvežilne juhe, a vse ne bodo v tekočem stanju!

 • 44

  Božična oddaja

  +

  Teta Cátia obožuje božič. Rada ima, ko se družina zbere in jih lahko razvaja z darili in hrano. Danes bo z nami delila svoje najdragocenejše božične recepte.