Skrivnost tete Cátie
Naslednje predvajanje na TV
Četrtek 7 December ob 04:45
Slastni ovseni kosmiči (E04 - S05)
Petek 8 December ob 04:45
Jedi za vsak dan (E05 - S05)
Sobota 9 December ob 04:45
Jedi, ki jih delimo (E06 - S05)
Epizode
1
Majhni priboljški
+Teta Cátia bo tokrat pripravila tri mini dobrote. Za predjed bo pripravila zelenjavno pecivo z jogurtovo pomako, za glavno jed kanelone s šunko, baziliko in špinačo, za sladico pa jabolčni zavitek.
2
Gremo na ribolov
+Danes je v kuhinji tete Cátie dan za ribe. Za ljubitelje inčunov bo pripravila pecivo palmier in bučkine rezance, za vse preostale pa lososa s sladkim krompirjem in koprom. Navdušila vas bo tudi surova tunina z začinjenim kuskusom.
3
Nedeljski zajtrk
+Teta Cátia ob koncu tedna rada pripravi slasten zajtrk. Za vas ima tri predloge: bučkin kruh, postrežen s skirom in avokadom, omleto s špinačo in prekajenim lososom ter palačinke s hruško in banano. Kot bi mignil, boste pokonci.
4
Slastni ovseni kosmiči
+Ovseni kosmiči niso samo za sladke recepte. Teta Cátia vam bo predstavila tri slane jedi s tem superživilom: palačinke s sirnimi sesirki in špinačo, brancina v skorjici z ocvrtim korenjem in čičerikino juho. To bo zajtrk, kot ga še niste okusili.
Naslednji na sporeduČetrtek 7 December ob 04:45Na 24Kitchen5
Jedi za vsak dan
+Vsakdanje jedi lahko povzdignete že z eno ali dvema posebnima sestavinama. Teta Cátia vam bo predstavila cvetačno kremo s karijem in mandlji, rižoto z rakci, lignji in chorizem ter karamelno pecivo s čokolado, lešniki in kondenziranim mlekom.
Naslednji na sporeduPetek 8 December ob 04:45Na 24Kitchen6
Jedi, ki jih delimo
+Teta Cátia ve, da je dobre stvari treba deliti, zato vam predstavlja tri jedi, ki jih lahko delite s svojimi bližnjimi: obaro z morsko spako, teletino z indijskim kruhom naan in čokoladni fondi. Gostom se bodo kar cedile sline.
Naslednji na sporeduSobota 9 December ob 04:45Na 24Kitchen7
Fižol je zakon
+Teta Cátia ima rada fižol, ker je zdrav in vsestranski. Z njim bo pripravila tri recepte: fižolove krokete z raco in rižem, beli fižol z ocvrtim kuncem in slastno feijolado ter sladico iz listnatega testa.
Naslednji na sporeduTorek 12 December ob 04:45Na 24Kitchen8
Seveda – krompir
+Teta Cátia bo tokrat slavila eno najpomembnejših sestavin v zgodovini: krompir. Pripravila bo krompirjeve škatlice s slanino, sirom, peteršiljem in rumenjakom, krompirjevo pito z mesom in sirom ter sladico umbolo.
Naslednji na sporeduSreda 13 December ob 04:45Na 24Kitchen9
Jedi s preteklostjo
+Hrana pove veliko o ljudeh. Tokrat bo teta Cátia pripravila tri jedi, ki govorijo o portugalski preteklosti: jerebico, ki jo je oboževal kralj Carlos, kraljevskega piščanca z rdečim vinom in sladico po receptu opata iz Priscosa.
Naslednji na sporeduČetrtek 14 December ob 04:45Na 24Kitchen10
Jedi iz pečice
+Kadar nimate veliko časa, je pečica odlična pomočnica. Teta Cátia bo pripravila tri jedi iz pečice: bogat pire s paradižnikovo mezgo, zrezek picanha z zelenjavo in rožmarinom ter riž s piščancem.
Naslednji na sporeduPetek 15 December ob 04:45Na 24Kitchen11
Mavrica na mizi
+Teta Cátia ve, da jemo tudi z očmi, zato bo tokrat pripravila tri prelepe jedi: pisane zelenjavne pite s šunko, falafel z brokolijem, peso in korenjem ter pito z oreščki in sadno kremo. Naj vam barve polepšajo vsakdan.
Naslednji na sporeduSobota 16 December ob 04:45Na 24Kitchen12
Drugačne sladice
+Teta Cátia bo tokrat pripravila jedi za tiste, ki imajo pri prehrani posebne zahteve: mandljeve rezine brez pšenične moke, piškote z maslom iz indijskih oreščkov in maranto ter kokosove piškote brez sladkorja.
Naslednji na sporeduTorek 19 December ob 04:45Na 24Kitchen13
Živila z ZOP
+V današnjih jedeh bomo uporabili izdelke z zaščiteno označbo porekla. Za predjed bo pletenica s hruškami in sirom iz Nise, za glavno jed bo telečji burger z rdečo čebulo, za konec pa sladica s portugalskimi jabolki, mandlji in portovcem.
Naslednji na sporeduSreda 20 December ob 04:45Na 24Kitchen14
Popoln par
+Teta Cátia vam bo tokrat pokazala, katere sestavine tvorijo popolne pare. Pripravila bo koruzni kruh s trskinim kaviarjem, pečen riž s klobaso alheira in čokoladno-bananov duet s stepeno smetano.
Naslednji na sporeduČetrtek 21 December ob 04:45Na 24Kitchen15
Večerja na kavču
+Teta Cátia načrtuje filmski večer na kavču, zato bo pripravila preproste jedi: rahlo pikantne piščančje quesadille, špagete s tunino in bučne rezine, prelite s slanim karamelom z orehi. Ste pripravljeni? Film se že začenja.
16
Posebni dnevi v letu
+Pri teti Cátii večkrat letno praznujejo materinski, očetovski in otroški dan. Tokrat so na jedilnem listu pita s kozjim sirom in jagodičevjem, jagnjetina, ki jo obožuje njen mož Francisco, in čokoladni piškoti, ki so pri srcu njenemu sinu Antoniu.
17
Domača shramba
+Moderne iznajdbe nam resda lajšajo življenje, ampak doma pripravljena hrana je še vedno nekaj posebnega. Naučite se pripraviti maslo z baziliko in česnom, kavni liker, jagodno marmelado brez sladkorja in puranje klobase z gorčično omako.
18
Likerji
+Danes bo teta Cátia dokazala, da lahko likerji popestrijo številne jedi. Pripravila bo svinjske zarebrnice s češnjevcem in grahovim pirejem ter slastno skutno torto s kavinim likerjem.
19
Sadje in dodatki
+Teta Cátia pravi, da sadje ne sodi samo v sladice. To bo dokazala s tremi jedmi: osvežilno morsko solato z ananasom in avokadovim prelivom, puranjimi prsmi, polnjenimi z jabolki in slanino, ter domačimi testeninami z malinovo in lešnikovo kremo.
20
Afriški navdih
+Danes bomo odpotovali v portugalsko govoreče dele Afrike. Pripravili bomo namreč angolsko jed paracuca, koruzne pogače s sladkim krompirjem, rakci in ostržem, ki so značilne za Kapverdske otoke, ter mozambiški maniokin puding z banano.
21
Pekoče: 1, 2 ali 3?
+Kako pikantno hrano imate radi? Teta Cátia bo tokrat pripravila različno pekoče jedi: rahlo pekočo bučno kremo s čilijem, ledveno pečenko s paprikami jalapeño za ta pogumne in čokoladni sladoled s čilijem. Pripravite se, vroče bo!
22
Španija na mizi
+Teta Cátia je nekoč veliko časa preživela v Madridu. Tokrat bo pripravila tri jedi, ki jih je tam pogosto jedla: hrustljave krokete z iberskim pršutom, paello z rakci, kozicami, piščancem in chorizem ter sladko kremo natillas, postreženo s piškoti.
23
Ugodne, a okusne ribe
+Teta Cátia ima v zamrzovalniku vedno osliča, rdečega okuna in lignje, saj so ugodni. Tokrat bo pripravila ocvrtega osliča z majonezo z baziliko, fileje rdečega okuna z mandljevo skorjico in repo ter preprost krompirjev frikase.
24
Kulinarika Beire
+Beirã se ponaša z odlično kulinariko. Teta Cátia jo bo predstavila na svoj način. Pripravila bo fižolovo juho s šunko, cvetačo in rižem, jajčevce s prepeličjim mesom in sladkim krompirjem ter sladek pire krompir z mlekom in cimetom.
25
Ena plus ena je dve
+Teta Cátia ima rada preproste jedi, ki vedno uspejo. Tokrat bo kombinirala preproste recepte. Pripravila bo omleto s šunko in papriko ter riž z zelenjavo, burgerje s piščančjimi prsmi in gobami ter bučke z omako iz rakcev.
26
Rojstnodnevni piknik
+Mnogi rojstne dneve praznujejo v parku ali na plaži. Kakšno hrano izbrati? Teta Cátia ima tri predloge: bombete s klobaso ali sirom in šunko, riževe kocke z jajci, koruzo, korenjem in špinačo ter ogromno napolitanko namesto rojstnodnevne torte.
27
Prigrizki za na pot
+Kdor ima otroke, ve, da je treba imeti vedno pri roki kak prigrizek. Teta Cátia bo pripravila slane palčke s paradižnikom, oreščki, sirom in origanom ter mafine s kvinojo, špinačo in baziliko, za sladico pa bo uporabila korenje, čokolado in začimbe.
28
Iz Alenteja z ljubeznijo
+Alentejo je znan po preprosti, a odlični kulinariki. Danes so na jedilnem listu juha iz pločevinke, šparglji z zarebrnicami in tradicionalna sladica sericaia, narejena iz jajc, mleka, sladkorja in cimeta.
29
Hitre ribje jedi
+Tokrat bo teta Cátia pripravila tri hitre jedi z ribami: iverko z limono, sladkim krompirjem, korenjem in repo, burger s tunino in maslenim krompirjem ter polenovko s kremasto polento.
30
Testenine, kot jih še niste videli
+Teta Cátia vedno išče nove jedi, ki bi jih pripravila za družino. Danes bo pripravila malo drugačno lazanjo z zelenjavo, špagete v vinski omaki s popečenim tunom in ocvrtke z dvema pikantnima omakama.
31
Izziv: 3 recepti, 1 hladilnik
+Tokrat bo teta Cátia sprejela zanimiv izziv: pekla bo samo v ponvi. Za ljubitelje mesa bo pripravila mesno štruco s fižolom, v ponvi bo spekla pico s piščancem in sirom, spekla pa bo tudi kruh, ki ga bo postregla z jogurtom in jagodami.
32
Bilo je nekoč na Islandiji
+Teta Cátia razmišlja o potovanju na Islandijo, zato bo pripravila tri islandske jedi: popečen rženi kruh z nasoljenim lososom in vodko, svežo polenovko s krompirjem in sirom ter otroško klasiko, kakavovo juho s sladoledom.
33
Trije recepti s piščancem
+Tokrat bo teta Cátia pripravila tri jedi s piščancem za štiri osebe: kremasto juho s koruznim kruhom in slanino, limonove linguine z brokolijem ter narastek s piščancem in kuminom.
34
Filmski recepti
+Če radi poskušate poustvariti jedi iz priljubljenih filmov, so današnji recepti za vas. Teta Cátia bo pripravila lahko koruzno juho iz filma Hudičevka v Pradi, piščanca z zelišči iz filma Ana in kralj ter grdobčeve prste, ki jih je navdihnil Shrek.
35
Juhe z vsega sveta
+V hiši tete Cátie ni obroka brez juhe. Tokrat bo pripravila svojo različico madžarskega golaža, ekvadorsko juho encebollado s tuno in paradižnikom ter avstralsko bučno juho z makovimi grisini.
36
Zabava s koktajli
+Teta Cátia pogosto gosti zabave s koktajli. Predstavila nam bo svoje tri najljubše jedi: paradižnikovo kremo z zelenjavo in ginom, zrezek entrecote z zeleno, krompirjem in omako bloody Mary ter mojito na žlico.
37
Ribe za vse
+Današnji recepti so popolni za vse, ki ne vedo, kako v jedilnik vključiti ribe. Pripravili bomo pisan morski čili s fižolom in lignji, kozice s koruznim kruhom in koriandrom ter klasično kuhano ribo.
38
Zvezda dneva: pesa
+Pesa je lepe barve, pa še zelo zdrava je, zato nam bo teta Cátia pokazala tri recepte z njo: pico s peso, kozjim sirom in šparglji, preprosta jajca z rižem in rozinami ter peso s čokolado.
39
Okusi iz Ribateja
+Teta Cátia je na nedavnem potovanju v Santarém spoznavala kulinariko province Ribatejo. Z nami bo delila spomine ter recepte za zelje v testu, jagenjčka s fižolom in sladico pampilhos.
40
Zapostavljeni kosi mesa
+Teta Cátia se ne strinja, da so določeni deli mesa prestižnejši od drugih. Če jih prav pripravimo, so lahko vsi okusni. Tokrat bo pripravila kravji jezik v testu, šambon z rdečim vinom in krompirjem ter puranje perutnice z jajčevcem in mocarelo.
41
Kruh za vsako priložnost
+Kruh je eno najpomembnejših živil v zgodovini. Teta Cátia bo z njim pripravila tri jedi: polnozrnate pite s kremnim sirom in klobaso, rženi kruh z mocarelo in klobaso alheira ter slivov kompot s čokolado.
42
Recepti za mojo ekipo
+Teta Cátia bo tokrat presenetila svojo ekipo s tremi zelo posebnimi recepti. Pripravila bo slastno torto s čokolado, cimetom in medom ter kolač z oreščki, v katerem so namesto moke krušne drobtine.
43
Dimljene dobrote
+Klobase in pršut so priljubljene sestavine tete Cátie, saj lahko z njimi vsako jed spremenite v specialiteto! Danes so na jedilniku sladki krompirjevi cmoki s chorizom!
44
Božična pojedina
+Družina, velika miza, skupen obrok. Za teto Cátio božič predstavlja vse to. Na mizo rada prinese različne jedi, pripravljene z običajnimi sestavinami.