Način priprave

Limski fižol – ocvrite gorčična semena v malo olja, da počijo.

Dodajte čebulo, česen, čili, ingver, kurkumo in zdrobljen koriander. Kuhajte 5 minut.

 

Dodajte paradižnik, kardamom in liste karija ter kuhajte še 5 minut.

Dodajte jogurt in limski fižol ter pustite, da 5 minut rahlo vre.

Tuna – nežno zdrobite začimbe. Vtrite ali nanesite olje po tuni in začimbe pritisnite ob ribo. Začinite in cvrite 30 sekund na vsaki strani v zelo vroči ponvi.

Zmes s fižolom z žlico preložite na krožnik in na vrh položite tuno. Okrasite s koriandrom in limeto.

sestavine

  • Sestavine150 g tuninih zrezkov (4x) 15 g semen koriandra 10 g semen kumine 5 g semen komarčka olje za premazovanjeRezinice semen in koriandra3 g semen rumene gorčice 1 čebula (narezana na kocke) 1 strok česna (nasekljanega) 1 rdeč čili (na drobno nasekljan) 25 mm kos ingverja (naribanega) 5 g kurkume 5 g mletega koriandra 2 češnjeva paradižnika (nasekljana) 2 stroka kardamoma 10 listov karija 150 ml navadnega jogurta 400 g limskega fižola v pločevinki (opranega in odcejenega)

Priprava