Temne čokoladne kroglice z meto

Priprava:

 

Smetani dodamo metine liste in segrejemo. Nato prekrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za 20 minut, da se mešanica navzame metine arome. Precedimo v globoko posodo, dodamo glukozo in segrejemo. Vročo zmes prelijemo čez belo čokolado. Ko se čokolada stopi, vse skupaj pretlačimo. Ponovno dodamo maslo in pire. Mešanico postavimo v hladilnik in počakamo, da se nekoliko strdi. Vzamemo iz hladilnika in oblikujemo v kroglice. Kroglice povaljamo v čaju matcha. 


NAMIGI IN NASVETI

 

KAKO PRAVILNO TEMPERIRAMO TEMNO ČOKOLADO

Čokolado stopimo nad soparo, da doseže 45 °C. Nato jo z lopatko razporedimo po čistem kuhinjskem pultu. Ko doseže 28 °C jo damo nazaj v posodo in jo nad soparo segrevamo, dokler ne doseže 31 °C. Čokolada bo pripravljena za vse vrste dekoracij. 


sestavine

  • Sestavine150 g trdne smetane 50 g glukoze 250 g temne čokolade 25 metinih listov 25 g masla Čaj matcha v katerem bomo povaljali kroglice

Priprava