Temne čokoladne kroglice z meto

Temne čokoladne kroglice z meto

Opis

Priprava:

 

Smetani dodamo metine liste in segrejemo. Nato prekrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za 20 minut, da se mešanica navzame metine arome. Precedimo v globoko posodo, dodamo glukozo in segrejemo. Vročo zmes prelijemo čez belo čokolado. Ko se čokolada stopi, vse skupaj pretlačimo. Ponovno dodamo maslo in pire. Mešanico postavimo v hladilnik in počakamo, da se nekoliko strdi. Vzamemo iz hladilnika in oblikujemo v kroglice. Kroglice povaljamo v čaju matcha. 


NAMIGI IN NASVETI

 

KAKO PRAVILNO TEMPERIRAMO TEMNO ČOKOLADO

Čokolado stopimo nad soparo, da doseže 45 °C. Nato jo z lopatko razporedimo po čistem kuhinjskem pultu. Ko doseže 28 °C jo damo nazaj v posodo in jo nad soparo segrevamo, dokler ne doseže 31 °C. Čokolada bo pripravljena za vse vrste dekoracij. 


sestavine

Sestavine

  • 150 g trdne smetane
  • 50 g glukoze
  • 250 g temne čokolade
  • 25 metinih listov
  • 25 g masla
  • Čaj matcha
  • v katerem bomo povaljali kroglice