Opis

V slani vodi 15 minut kuhamo neolupljen krompir. Medtem pripravimo sestavine za preliv: papriko, paradižnik, čebulo in začimbe. Odrežemo vrh paprike in odstranimo semena. Nato papriko narežemo na majhne kocke. Enako naredimo s paradižnikom in vse dobro premešamo. Olupimo in nasekljamo pol čebule. Prav tako nekaj peteršilja in koriandra. Dodamo mešanici paprike in paradižnika. Na koncu vse potresemo z limonino lupinico ter začinimo z vinskim kisom, oljčnim oljem, soljo in poprom. Preliv iz paprike in paradižnika je pripravljen. Dokler ga ne postrežemo, ga hranimo v hladilniku.

Zdaj samo še spečemo skuši. V žar ponev damo malo oljčnega olja in ga segrejemo. Medtem ko se ponev greje, v trebuh skuš naredimo majhne zareze, ki jih napolnimo z rožmarinom. Ribi solimo in popramo. Zdaj sta pripravljeni, da ju spečemo. Naj se koža dobro zapeče na obeh straneh, nato ju vzamemo z ognja. V ponvi, kjer smo spekli skuši, popečemo rezini kruha, ki bosta posteljici za ribi.

Zdaj vse samo še zložimo na krožnik. Skušo damo na opečenec, nato dodamo preliv iz paprike in paradižnika ter kuhan krompir... 


V slani vodi 15 minut kuhamo neolupljen krompir. Medtem pripravimo sestavine za preliv: papriko, paradižnik, čebulo in začimbe. Odrežemo vrh paprike in odstranimo semena. Nato papriko narežemo na majhne kocke. Enako naredimo s paradižnikom in vse dobro premešamo. Olupimo in nasekljamo pol čebule. Prav tako nekaj peteršilja in koriandra. Dodamo mešanici paprike in paradižnika. Na koncu vse potresemo z limonino lupinico ter začinimo z vinskim kisom, oljčnim oljem, soljo in poprom. Preliv iz paprike in paradižnika je pripravljen. Dokler ga ne postrežemo, ga hranimo v hladilniku.

Zdaj samo še spečemo skuši. V žar ponev damo malo oljčnega olja in ga segrejemo. Medtem ko se ponev greje, v trebuh skuš naredimo majhne zareze, ki jih napolnimo z rožmarinom. Ribi solimo in popramo. Zdaj sta pripravljeni, da ju spečemo. Naj se koža dobro zapeče na obeh straneh, nato ju vzamemo z ognja. V ponvi, kjer smo spekli skuši, popečemo rezini kruha, ki bosta posteljici za ribi.

Zdaj vse samo še zložimo na krožnik. Skušo damo na opečenec, nato dodamo preliv iz paprike in paradižnika ter kuhan krompir... 

sestavine

Sestavine

  • 2 skuši
  • 6 krompirjev
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 paradižnik
  • 1 limonina lupina
  • 0.5 čebule
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 šopek koriandra
  • 1 šopek rožmarina
  • 4 žlice rdečega vinskega kisa
  • 2 rezini kruha
  • sol in poper po okusu