ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Pide z bučo in jogurtovo omako

Ocena 0/5

Priprava:

Testo

 

Mlačno vodo, kvas, sol in 150 ml moke damo v veliko skledo in premešamo. Počakamo 10 do 15 minut, da testo vzhaja. Dodamo preostalo moko in še 10 do 15 minut dobro mesimo testo, postati mora čvrsto in elastično. Počakamo 30 do 60 minut, da vzhaja in se volumen podvoji.

 


Buča

 

Ko testo vzhaja, začnemo pripravljati bučo. Ko jo olupimo, jo narežemo na kocke, ki so primerne za en zalogaj. Česen olupimo in ga stremo z nožem. Bučo in česen damo v pekač ter dodamo vejice rožmarina. Bučo obogatimo z oljčnim oljem, soljo, poprom, medom in začimbami. Dobro premešamo in se prepričamo, da je na vseh kosih buče v skledi enaka količina vseh sestavin. Nato jo pečemo v pečici pri 200 stopinjah približno 20 minut.

Pide

 

Testo damo na mizo. Ko pritiskamo po površju, poskrbimo, da iz njega iztisnemo ves zrak. Testo razdelimo na dva ali štiri kose, odvisno, kakšne pide hočemo. Testo razvaljamo z valjarjem, zelo tanko testo potrebujemo. Po njemu potresemo svež sir. Potem dodamo pečeno bučo, liste špinače in pinjole. Po vrhu potresemo še malo svežega sira. Pečemo v zelo vroči pečici, če je možno v kamniti, pet minut pri 250 stopinjah. Testo mora postati hrustljavo.

 

 

Jogurtova omaka

 

Ko se pide pečejo, pripravimo jogurtovo omako. Jogurtu dodamo nasekljano meto, limonino lupino in sol, premešamo in dobro potolčemo. Omako prelijemo po pidah ali pa jo postrežemo kot prilogo.

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
da
Iz oddaje: