Palačinke v omaki iz popečenega paradižnika

Testo za palačinke:
Skupaj stepemo jajca, mleko, moko, maslo in morsko sol. Odlično je, če lahko testo pustimo počivati v hladilniku nekaj ur.
Popečena paradižnikova omaka:
Češnjeve paradižnike prerežemo na pol. Damo jih na pekač
ter pokapamo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Potresemo z origanom in
začinimo s soljo in poprom. Pečemo jih v pečici 35-45 minut pri
Nadev:
Zelenjavo narežemo na dolge palčke, čebulo drobno nasekljamo in pustimo ob strani.
Strok česna drobno nasekljamo in ga do zlatega popražimo v oljčnem olju.
Dodamo vso zelenjavo, čebulo in začinimo z morsko soljo. Kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča, a vseeno ohrani malce hrustljavosti. Odstavimo z ognja in damo na stran.
Teflonsko ponev premažemo z malo masla, vlijemo zajemalko testa za palačinke in pečemo, dokler spodnja stran ne pozlati, 2 do 3 minute. Z gumijasto lopatko ločimo rob palačinke od ponve in jo hitro obrnemo. Prestavimo jo na krožnik in postopek ponavljamo s preostalim testom ter po potrebi vmes ponev namastimo z maslom.
Popečene paradižnike narežemo na velike kose in pomešamo s pasiranim paradižnikom. Dno pekača prekrijemo z omako, tretjino pa je prihranimo za pozneje. Palačinke nadevamo z zelenjavnim nadevom in jih zavijemo ter postavimo v pekač. Pekač napolnimo z eno vrsto nadevanih palačink.
Potresemo jih s pekorinom in parmezanom, ki ju nekaj prihranimo za po vrhu. Na koncu prelijemo s preostalo paradižnikovo omako in potresemo s preostalim sirom.
Kuhamo 20 minut v predhodno segreti pečici pri
sestavine
- Za palačinke3 velika jajca 225 g moke 480 ml mleka 25 g stopljenega masla in še nekaj masla za cvrtje 0.5 žličke soliZa nadev1 jajčevec 1 bučka 2 majhni papriki 1 strok česna 1 čebula 4 žlice oljčnega olja morska sol poperZa omako iz popečenih paradižnikov1 velika košarica češnjevih paradižnikov 2 žlici oljčnega olja 1 žlica balzamičnega kisa 1 ščepec origana morska sol poper 200 ml pasiranega paradižnika 100 g naribanega parmezana 100 g naribanega pekorina