Palačinke v omaki iz popečenega paradižnika

Palačinke v omaki iz popečenega paradižnika

Opis

Testo za palačinke:

Skupaj stepemo jajca, mleko, moko, maslo in morsko sol. Odlično je, če lahko testo pustimo počivati v hladilniku nekaj ur.

Popečena paradižnikova omaka:

Češnjeve paradižnike prerežemo na pol. Damo jih na pekač ter pokapamo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Potresemo z origanom in začinimo s soljo in poprom. Pečemo jih v pečici 35-45 minut pri 200 °C, dokler se paradižniki ne skrčijo.

Nadev:

Zelenjavo narežemo na dolge palčke, čebulo drobno nasekljamo in pustimo ob strani.

Strok česna drobno nasekljamo in ga do zlatega popražimo v oljčnem olju.

Dodamo vso zelenjavo, čebulo in začinimo z morsko soljo. Kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča, a vseeno ohrani malce hrustljavosti. Odstavimo z ognja in damo na stran.

 

Teflonsko ponev premažemo z malo masla, vlijemo zajemalko testa za palačinke in pečemo, dokler spodnja stran ne pozlati, 2 do 3 minute. Z gumijasto lopatko ločimo rob palačinke od ponve in jo hitro obrnemo. Prestavimo jo na krožnik in postopek ponavljamo s preostalim testom ter po potrebi vmes ponev namastimo z maslom.

Popečene paradižnike narežemo na velike kose in pomešamo s pasiranim paradižnikom. Dno pekača prekrijemo z omako, tretjino pa je prihranimo za pozneje. Palačinke nadevamo z zelenjavnim nadevom in jih zavijemo ter postavimo v pekač. Pekač napolnimo z eno vrsto nadevanih palačink.

Potresemo jih s pekorinom in parmezanom, ki ju nekaj prihranimo za po vrhu. Na koncu prelijemo s preostalo paradižnikovo omako in potresemo s preostalim sirom.

Kuhamo 20 minut v predhodno segreti pečici pri 200 °C.

 

 

 

sestavine

Za palačinke

  • 3 velika jajca
  • 225 g moke
  • 480 ml mleka
  • 25 g stopljenega masla in še nekaj masla za cvrtje
  • 0.5 žličke soli

Za nadev

  • 1 jajčevec
  • 1 bučka
  • 2 majhni papriki
  • 1 strok česna
  • 1 čebula
  • 4 žlice oljčnega olja
  • morska sol
  • poper

Za omako iz popečenih paradižnikov

  • 1 velika košarica češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 ščepec origana
  • morska sol
  • poper
  • 200 ml pasiranega paradižnika
  • 100 g naribanega parmezana
  • 100 g naribanega pekorina