Opis

Priprava:

1. Pečico vnaprej segrejemo na 200 stopinj.

2. Z mešalnikom stepemo jajca in mleko, ki morajo biti sobne temperature. Dodamo stopljeno maslo in znova premešamo. Hkrati vsujemo moko in sol ter mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi brez grudic.

3. Vdolbine pekača za mafine premažemo s stopljenim maslom. Testo po vdolbinah razporedimo tako, da ne napolnimo več kot 2/3 posamezne vdolbine.

4. Buhteljčke pečemo 20 do 25 minut, dokler ne narastejo in pozlatijo. Pečice med peko ne smemo odpirati.

5. Za prvi nadev drobno narežemo in v skledi pomešamo šunko, mlado čebulo, česen, jajca, kumarice, timijan in sir. Pomešamo s kislo smetano in po potrebi posolimo.

6. Za drugi nadev tunino pomešamo z drobno narezanima mlado čebulo in česnom, naribano limonino lupino, sokom polovice limone, kaprami, poprom, soljo in oljčnim oljem.

7. Pečene buhteljčke nadevamo in postrežemo na pladnju.

 

sestavine

  • 2 jajci
  • 250 ml mleka
  • 2 žlici masla
  • 120 g moke
  • sol po želji
  • maslo za premaz

Nadev za prvo različico

  • 100 g šunke
  • 1 mlada čebula
  • 1 strok česna
  • 2 kuhani jajci
  • 4 majhne kisle kumarice
  • 1 žlička timijana
  • 50 g sira
  • 2.5 žličke kisle smetane
  • sol po želji

Nadev za drugo različico

  • 1 pločevinka tune
  • 1 mlada čebula
  • 1 strok česna
  • 1 limona
  • 1 žlica kaper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper po želji