ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

ČOKOLADNI KOLAČ Z OLJČNIM OLJEM

Ocena 0/5

Pečico segrejte na 170 stopinj. Pekač s premerom 23 cm namastite z oljem, na dno pa položite papir za peko.

 

Stehtajte kakav in ga presejte v skledo ali lonec. Prilijte vrelo vodo in mešajte, dokler ne dobite gladke, čokoladne in tekoče (a ne preveč) paste. Primešajte vaniljev ekstrakt in ohladite.

 

V manjši skledi zmešajte mlete mandlje (ali moko), sodo bikarbono in ščep soli.

 

Sladkor, oljčno olje in jajca premestite v skledo multipraktika ali pa ročnega mešalnika in hitro stepajte kake tri minute, da dobite zračno in gosto kremo blede barve.

 

Znižajte hitrost in med mešanjem dolijte kakavovo mešanico. Ko vse postrgate s stranic sklede, lahko počasi dodate zmes z mandlji (ali moko).

 

Postrgajte testo s stranic in ga s pomočjo lopatke prelijte v pripravljen pekač. Pecite 40 do 45 minut, stranice morajo biti pečene, sredica pa mora delovati še rahlo vlažna. Če vanjo zapičite paličico, mora priti ven večinoma čista, samo nekaj čokoladnih drobtinic se je lahko drži.

 

Kolač naj se hladi 10 minut v pekaču, potem pa pojdite ob straneh s kovinsko lopatko in ga spravite iz pekača. Naj se čisto ohladi, lahko pa jeste tudi toplega z malo sladoleda.

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
da
Iz oddaje: