Povzetek
V melbournskem stanovanju pripravlja jedi, za katere je dobila navdih na potovanjih, nato jih postreže svojim novim prijateljem. V vsaki oddaji spoznamo krajevno restavracijo in kuharskega mojstra, ki pripravi domiselno jed.
V melbournskem stanovanju pripravlja jedi, za katere je dobila navdih na potovanjih, nato jih postreže svojim novim prijateljem. V vsaki oddaji spoznamo krajevno restavracijo in kuharskega mojstra, ki pripravi domiselno jed.
Svoje osemtedensko potovanje začenja v enem najbolj prijetnih mest na svetu. Tava po evropsko oblikovanih ulicah Melbourna in poizkuša kavo v eni od najstarejših kavarnic v mestu. Raziskuje pomembnosti vplivov prvotnih naseljencev na prehrambno kulturo v Melbournu.
Vse kar je staro, je moderno v Melbournu. Tako na področju oblačenja, kot hrane, je vintage glavni trend. Rachel obišče sto let staro lokalno trgovinico, kjer poskusi nekaj avstralskih klasik v enem od trendi barov v Melbournu.
Rachel si vzame odmor od mestnega življenja in se poda na polotok Bellarine, ki je znan po bogati ponudbi svežih pridelkov. Sreča se z gojiteljem školjk, vinarjem in sirarjem, ki jo pogostijo z navdihujočimi zgodbami in odličnimi svežimi pridelki. Spotoma poskusi celo pomolsti kozo!
Priseljevanje je imelo ogromno vlogo pri oblikovanju Melbournske kuharske in prehrambne scene. Rachel se poda v spoznavanje prepleta raznolikih kuhinj, od vietnamske tržnice, skozi predmestne grške restavracije do avstralske kuhinje z italijanskim pridihom.
Rachel se za en dan poda iz mesta in odkrije regijo Dandenongs, kjer spozna strastnega argentinskega kuharja Maura Callegarija in skupa z njim pripravi lokalno ulovljeno zlato postrv. Kasneje odkrije skrivnost Melbournskih okusnih gob in se sprehodi po sadovnjaku, polnem sezonskega sadja.
Svoje spoznavanje Melbourna zaključi s spoznavanjem z aktualnimi in prihajajočimi prehrambnimi trendi. Spozna par s Tajske, ki je svojo strast do azijske fuzije usmeril v edinstven celodnevni zajtrk. Kuha z lokalnim chefom in se poda v teksaško restavracijo.