Povzetek
Gurmanski dvojček se odpravi na velik obhod najbolj vročih destinacij, povezanih s peko. Ta oddaja spremlja kosmata motorista, ki bosta prevozila več kot 3.000 kilometrov na svoji poti od Skandinavije do Španije.
Gurmanski dvojček se odpravi na velik obhod najbolj vročih destinacij, povezanih s peko. Ta oddaja spremlja kosmata motorista, ki bosta prevozila več kot 3.000 kilometrov na svoji poti od Skandinavije do Španije.
Drugi del poti kosmata motorista začenjata na Nizozemskih ravnicah, kjer ob mlinu na veter pečeta pecivo za lenuhe in odkrijeta, da Nizozemska tradicija peke odraža preteklost te nacije v samem srcu trgovanja z začimbami.
Na polovici potovanja se znajdeta na neverjetni družinski zabavi, ki jo priredi Davova žena Lil, ki prihaja iz Rmunije. Tri države – Slovaška, Madžarska in Romunija – jima ponujajo številne priložnosti za raziskovanje odlične peke.
Potovanje se začne na Dunaju, znanem po Mozartu in Arnoldu Schwarzeneggerju, in se zaključi na spektakularnem Grossglocknerju.
Motorista sta prišla v južno Evropo, in sicer v Italijo. Začenjata v Benetkah, kjer se poslovita od motorjev in sedeta v gondolo. Na poti pripravita klasično fokačo z rožmarinom.
Veliko ljudi ima Francijo za domovino gastronomije, Lyon pa za kulinarično prestolnico Francije, kjer svojo pot začneta tudi motorista in obiščeta restavracijo, ki jo tradicionalno vodi chefinja.
Na koncu svojega potovanja prideta motorista v severno Španijo. Njuna pot se začne v San Sebastianu, kjer obiščeta lokalno kuhinjo s pinchos in tradicionalni baskovski klub.