ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement

Z vrta na mizo: Najboljše iz Slovenije

Slovenija bo ponovno obkrožena s kulinaričnimi specialitetami – na 24KITCHEN bomo lahko spremljali Primoža s svojo prenosno kuhinjo s katero bo potoval po celi Sloveniji in navduševal regije z lokalno kulinariko. V oddaji bo Primož poskušal čim bolje predstaviti pestrost slovenske kulinarike. Njegov cilj je, da obišče kar se da veliko število regij in da predstavi čim več kulinaričnih dobrot in jih hkrati tudi raziskuje. Raziskoval bo skoraj že pozabljene vrste hrane, začimbe in postopke priprave, ki jih bo združil z modernimi postopki priprave. 

O slovenski kulinariki 

Že stari Rimljani so rekli: Človek je, kar jé. Skozi prehranjevalne navade nekoga lahko sklepamo, kakšen je njegov vsakdan, kakšne so njegove pojedine, kdo so njegovi prijatelji ali sovražniki, katere jedi sooblikujejo njegovo družbeno zavest, katera hrana in pijača sprostita njegovo ustvarjalno moč. Že Valentin Vodnik, slovenski razsvetljenec, pesnik in duhovnik, je leta 1799 pisal o slovenski kuhinji in to je dokaz, da pri nas obstaja večstoletna kulinarična kultura. Razkošno gastronomsko bogastvo je odraz...

Najnovejši recepti