Vaflji s prelivom iz karamele in marmelado iz hrušk

Priprava:

1. Priprava vafljev: najprej ločite rumenjake od beljakov. Z metlico stepajte mleko, olje in rumenjake. V drugi posodi zmešajte moko, pecilni prašek in vaniljin sladkor. Stepite sladkor in beljak, da dobite puhasto mešanico. 

Zmešajte tekoče in suhe sestavine. Postopoma dodajte sneg in premešajte z lopatico. Vaflje pecite na opekaču za vaflje, ki ga namastite vsakič, ko date nanj maso.

 

2. Priprava ovsenih kosmičev: stopite sladkor in pustite, da karamelizira. Dodajte  ovsene kosmiče, premešajte in ugasnite ogenj. Dodajte maslo in premešajte.  Porazdelite maso po silikonski podlogi in pustite, da se ohladi.

 

3. Priprava marmelade iz hrušk: karamelizirajte sladkor v ponvi. Dodajte hruške, narezane na kocke. Pustite hruške, da oddajo sok v karamelo. Dodajte vaniljin sladkor. Ko iz mešanice nastane marmelada, jo umaknite z ognja. Dodajte naribano limonino lupinico in iztisnjen sok. Premešajte.

 

4. Priprava karamelnega preliva: stopite sladkor in pustite, da karamelizira. Segrejte med in mleko. Dodajte ju karameli. Mešajte in umaknite z ognja. Dodajte maslo in premešajte.

 

5. Priprava kremnega sira: zmešajte sir s sladkorjem, da dobite gladko kremo.

 

6. Namažite vsak vafelj s kremnim sirom, nato dodajte marmelado iz hrušk in karamelizirane ovsene kosmiče. Nazadnje jih prelijte s karamelnim prelivom.

 

02:25