Sufle iz pasijonke

Priprava:

1. Priprava preliva: na majhnem ognju segrejte mleko, sladkor in semena vanilje, ki ste jih odstranili iz stroka. Umaknite z ognja, dodajte želatino, ki ste jo pred tem namočili v hladno vodo, in mešajte, dokler se ne raztopi. Počasi prilijte vroče mleko k rumenjakom in mešajte. Ponovno segrejte in kuhajte, dokler temperatura ne doseže 81 °C. Z mešanico prelijte čokolado in zmešajte.

 

2. Priprava sufleja: segrejte pire iz pasijonke. Zmešajte koruzni škrob in vodo v gladko mešanico. Postopoma jo dodajte pireju iz pasijonke in premešajte. Ko se zmes malo zgosti, jo umaknite z ognja in pustite, da se ohladi. Stepite beljake, da nastane sneg, in pri tem postopoma dodajajte sladkor. Nekaj snega postopoma vmešajte v pire in nežno zmešajte. Nato predevajte maso v skledo s preostalim snegom in še enkrat nežno premešajte.

 

3. Z maslom dobro namastite dno modelčkov, nato namastite še stranice vse do robov. Namaščen modelček napolnite s sladkorjem, nato pa modelček namočite v posodo s sladkorjem in ga obračajte, da ga povsem prevlečete s sladkorjem, vključno z robovi. Ponovite postopek z vsemi modelčki.

 

4. Pečico segrejte na 200  °C (ventilator). Nadevajte mešanico v modelčke, tako da so napolnjeni do vrha, pri čemer pazite, da ne pritiskate na 

mešanico. Izravnajte površino z lopatico, ki jo premikajte od sredine do enega roba in nato od sredine do drugega roba – ta gib izvedite štirikrat.

Pecite 10 minut (čas pečenja je odvisen od pečice). Vzemite iz pečice in posujte s sladkorjem v prahu. Zajemite nekaj omake in jo nanesite na sredino sufleja, tako da ga rahlo prebodete in omaka bo stekla vanj.

 

02:05