Hrustljavi piškoti s kokosovo peno

Priprava:

1. Priprava piškotov: zmešajte mleto kavo, kakav, sladkor, maslo, dve vrsti moke in ščepec soli v posodi električnega mešalnika. Mešajte, dokler ne nastane krhka tekstura. Zvaljajte maso med dvema listoma peki papirja in postavite v hladilnik.

 

2. Vnaprej segrejte pečico na 170 °C (ventilator). Izrezite piškote z modelčkom (premera 5 cm). Preostalo maso ponovno zvaljajte in izrežite dodatne piškote. Piškote razporedite  v pekač, obloženim s peki papirjem, in pecite približno 10 minut.

 

3. Priprava meringe: najprej namočite želatino v hladno vodo, da se zmehča. V mešalnik vlijte beljake in stepajte z majhno hitrostjo. Iz vode in medu naredite in v njem raztopite želatino. Medtem ko nenehno stepate, počasi dodajte sirup v beljake. Nadaljujte s stepanjem pri srednji hitrosti približno 10 minut.

Ko nastane čvrsta meringa, dodajte naribano limonino lupinico, limonin sok in  nastrgan kokos. Previdno premešajte s silikonsko lopatico.

 

4. Meringo predevajte v slaščičarsko vrečko za okraševanje peciva in okrasite piškote. Posujte jih z nastrganim kokosom in naribano čokolado.

02:01