Čokoladni mousse
Priprava:
1. Priprava moussa: segrejte mleko in ga prelijte čez čokolado. Premešajte, da dobite enotno zmes. Stepite smetano. Previdno zmešajte stepeno smetano in čokoladno mešanico (čokolada mora biti pod 35 °C). Mešanico porazdelite v 4 kozarce in jo postavite v hladilnik.
2. Priprava preliva: segrejte mleko z glukozo. Mešajte, dokler se glukoza ne raztopi, in jo prelijte čez temno čokolado. Nadaljujte z mešanjem, dokler ne dobite enotne zmesi.
3. Narežite maline in jih vmešajte v čokoladni mousse. Porazdelite preliv v kozarce z ohlajenim moussom. Okrasite jih s celimi malinami, listi mete in naribano temno čokolado.
Nasvet:
Če imate zamrznjene maline, jih lahko pirirate in jih dodate v čokoladno peno. Prav tako lahko uporabite robide, borovnice ali drugo sadje.
00:56