Tropski gurmani: Queensland

Povzetek

Zvezda najpopularnejše avstralske dnevne serije o kuhanju, Justine Schofield, uide iz kuhinje in se poda na ultimativno pustolovščino za sladokusce skozi tropski Queensland.

Epizode

Sezona1
  • 1

    Morsko raftanje

    +

    Pridružite se Justine na kulinaričnem popotovanju po Queenslandu. Tokrat bo pripravila postrv v listih bananovca, obiskala tržnico in nam postregla s hrustljavo solato.

  • 2

    Supanje po reki Tallebudgera

    +

    Justine se spusti po prelepi reki Tellebugera, zatem pa na plaži pripravi hiter in zdrav zajtrk s chia semeni.

  • 3

    Nabiranje školjk

    +

    Justine z lokalnim vodičem nabira školjke, katere bo zanjo skuhal Spencer Patrick. Zatem se poda k lokalnim ribičem po sestavine za solato z morskimi sadeži.

  • 4

    Raki s Kevom Collinsom

    +

    Justine in Kev nabirata rake, kasneje jih bosta skuhala, vi pa boste odločili, katere izgledajo boljši.

  • 5

    Rakci v omaki z Damienom Stylesom

    +

    Justine gre z lokalnim chefom Damienom Stylesom po kozice za omako nim jam, v pivovarni pa kupi sveže pivo za pripravo čebulnih obročkov.

  • 6

    Nabiranje kurkume s Terrijem Taylorjem

    +

    Justine se odpravi na lokalno kmetijo po sestavine za kuhanje. Terri Taylor pripravi nabodala s piščančkom in kurkumo.

  • 7

    Park Paronella

    +

    Justine obišče španski kotiček v Parku Paronella v Queenslandu in pripravi paello. Potem se vrne na plažo, kjer na žaru speče mango, nazadnje pa obišče znan bar z rumom, kjer tudi sama pripravi nekaj vrst pijač z rumom.

  • 8

    Jadranje med otoki Whitsundays

    +

    Justine preizkusi življenje na čolnu. Na krovu pripravi ribji hamburger, potem pa v restavraciji poskusi posebno ribo. Nazadnje pripravi še nabodala s kozicami in svinjino.

  • 9

    Gora Tambourine

    +

    Lokalno podjetje s siri odpelje Justine v ohlajeno sobo, kjer preizkusi več različni sirov in izbere pravega za svojo jed.

  • 10

    Deževni gozd Daintree

    +

    Justine v Mossmanu poišče lokalni kakav, s katerim pripravi pomako iz jajčevcev in kakava. Potem pripravi omleto iz treh vrst sira ter solato s svinjino, lubenico in kurkumo.