Povzetek
Zvezda najpopularnejše avstralske dnevne serije o kuhanju, Justine Schofield, uide iz kuhinje in se poda na ultimativno pustolovščino za sladokusce skozi tropski Queensland.
Zvezda najpopularnejše avstralske dnevne serije o kuhanju, Justine Schofield, uide iz kuhinje in se poda na ultimativno pustolovščino za sladokusce skozi tropski Queensland.
Justine bo predstavila nekaj najbolj svežih sestavin iz Noumee. Pripravila bo pečeno ribo s kaledonsko omako sauce vierge. Potem bo z lovcem na jastoge Juliusom ob plaži pripravila svežega jastoga.
Jamiejevo praznovanje se začne s krasnim božičnim menijem, ki vključuje robidove koktajle, čudovito govedino po burgundsko in sladico iz penečega vina ter sladoleda.
Justine bo tokrat obiskala otok Isle of Pines. Najprej bo pripravila pečeno ribo s sladko-kislo omako, potem pa se bo odpravila v deževni gozd, kjer bo z domačini iskala polže.
Jamie pripravi fantastično alternativo tradicionalni božični večerji z izjemno arrosto misto ter impresivnima zelenjavnim kolačem in panetonom s karamelo, zaradi česar se bo dan vsem še bolj vtisnil v spomin.
Justine bo tokrat v svojih jedeh uporabila lokalne eksotične sestavine. V ponvi bo popekla kozice s šalotkami in maslom, potem pa bo pripravila obaro s hobotnico.
Justine vam bo pokazala preprost način priprave kozic. Potem si lahko spočijete oči na prekrasnem hamburgerju z divjačino in gosjo pašteto, nazadnje pa vam Justine prikaže, kako lahko pripravite karpačo.
Justine bo tokrat kuhala kosilo ob morju, in sicer bo na žaru spekla postrv. Potem bo Jerome pripravil vrhunsko jed iz piščanca in zelenjave, Justine pa bo pripravila božansko sladico: mousse iz bele čokolade in tropsko sadje.
Justine bo uporabila korenovke iz Noumee, s katerimi bo pripravila novo različico krompirjevih ocvrtkov. Potem bo kuhar Christophe pripravil creme brulee z najboljšo vaniljo na svetu, Justine pa bo spremenila francosko klasiko, tuno nicoise.
Justine nas odpelje ribarit in nalovi odličen izbor hrane za peko na žaru na plaži. Potem z okusnimi lokalnimi sestavinami pripravi preprosto in zdravo solato.
Justine se pokloni svežim morskim sadežem, nalovljenim v bližini Noumee, in pripravi vrhunski sendvič iz kozic in rakov. Sledi mu čokoladna pita, ki jo speče eden najuspešnejših lastnikov čokoladnic v Novi Kaledoniji.