Tomove carigrajske poslastice
Epizode
1
Dežela
+Tom bo danes poskusil priljubljeno jed kuhinje, ki je značilna za jugovzhodno Turčijo - büryan kebab. Tom nato obišče Esro Muslu in Zeynepa Morola, ki sta odprla svojo okrepčevalnico.
2
Kemija
+Tom v tokratni epizodi obišče multikulturno četrt Balat. Vodič Tendü Meriç mu razkaže staro jedro, kjer izgleda, kot da se je ustavil čas.
3
Voda
+Bospor je medcelinsko mesto - njegova lokacija je močno vplivala na tamkajšnjo kuhinjo in kulturo. Tom bo danes obiskal restavracijo Lacivert pod bosporskim mostom in užival v instanbulski morski hrani.
4
Ogenj
+Tom bo spoznal Civana Era, chefa in lastnika poznanega Yeni Lokanta of Istanbul. Civan bo Toma peljal v restavracijo Zubeyir, kjer mu bo predstavil še eno turško poslastico.
5
Dediščina
+Tom bo spoznal lokalnega chefa Maksuta Aokarja in njegovo ženo Tamar. Dobili se bodo v kavarni pod slovito utrdbo Rumelihisari v Istanbulu. Izvedel bo, da je zajtrk za turške družine izjemno pomemben.
6
Prihodnost
+Tom bo spoznal Mehmeta Gürsa, enega vodilnih predstavnikov turške gastronomske scene. Tja ni prišel samo s svojo slovito kuhinjo, ampak tudi s svojim manifestom nove anatolske kuhinje.