Tomove carigrajske poslastice

Tomove carigrajske poslastice

Povzetek

Tomove carigrajske poslastice je šestdelna serija, v kateri se britanski chef Tom Aiken poda na kulinarično pustolovščino po Istanbulu. Tam je odprl tudi svojo restavracijo, zato se zaveda, da mora izvedeti več o njihovi kulturi.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Dežela

  +

  Tom bo danes poskusil priljubljeno jed kuhinje, ki je značilna za jugovzhodno Turčijo - büryan kebab. Tom nato obišče Esro Muslu in Zeynepa Morola, ki sta odprla svojo okrepčevalnico.

 • 2

  Kemija

  +

  Tom v tokratni epizodi obišče multikulturno četrt Balat. Vodič Tendü Meriç mu razkaže staro jedro, kjer izgleda, kot da se je ustavil čas.

 • 3

  Voda

  +

  Bospor je medcelinsko mesto - njegova lokacija je močno vplivala na tamkajšnjo kuhinjo in kulturo. Tom bo danes obiskal restavracijo Lacivert pod bosporskim mostom in užival v instanbulski morski hrani.

 • 4

  Ogenj

  +

  Tom bo spoznal Civana Era, chefa in lastnika poznanega Yeni Lokanta of Istanbul. Civan bo Toma peljal v restavracijo Zubeyir, kjer mu bo predstavil še eno turško poslastico.

 • 5

  Dediščina

  +

  Tom bo spoznal lokalnega chefa Maksuta Aokarja in njegovo ženo Tamar. Dobili se bodo v kavarni pod slovito utrdbo Rumelihisari v Istanbulu. Izvedel bo, da je zajtrk za turške družine izjemno pomemben.

 • 6

  Prihodnost

  +

  Tom bo spoznal Mehmeta Gürsa, enega vodilnih predstavnikov turške gastronomske scene. Tja ni prišel samo s svojo slovito kuhinjo, ampak tudi s svojim manifestom nove anatolske kuhinje.