Nedelja

3 Oktober

  • 06:05

    Patijina mehiška miza

    +

    Mocorito, dežela Chilorio, 8. sezona | 9. epizoda

    Mocorito, ustanovljen leta 1594, je mirno, barvito kolonialno mestece, znano po najbolj priljubljenem receptu Sinaloe: počasi kuhani svinjski jedi, imenovani chilorio.

    Pojdite nas oddajo
  • 06:35

    Patijina mehiška miza

    +

    Obalna pojedina, 8. sezona | 10. epizoda

    Mestece Celestino Gasca ni staro niti 30 let. Zdaj je to obmorsko mesto zaradi čudovitih nedotaknjenih plaž in idiličnih pogojev za deskanje postaja počitniška destinacija. Pati se sreča z lokalno lastnico restavracije Carmen.

    Pojdite nas oddajo
  • 07:00

    Peka s Franciscom Moreiro

    +

    Slaščice brez meja, 1. sezona | 21. epizoda

    Francisco je prepotoval ves svet. Danes nam bo predstavil tri slaščice brez meja, iz Mehike, Italije in Francije. Gre za vedno elegantne in slastne slaščice.

    Pojdite nas oddajo
  • 07:30

    Peka s Franciscom Moreiro

    +

    Piknik, 1. sezona | 22. epizoda

    Ste opazili, da je na piknikih več slanih kot sladkih jedi? Francisco ima par predlogov, ki lahko to spremenijo! Sočno pecivo z mangom, kokosovim mlekom in začimbami, kakavovo pecivo s pasijonko in palčke za pomakanje v karamel.

    Pojdite nas oddajo
  • 08:00

    Jamie: S kuhanjem sproščeno naprej

    +

    7. epizoda, 2. sezona | 7. epizoda

    Jamie se je med karanteno posnel kar z mobiteli. Doma bo za družino skuhal vegetarijansko quesadillo in še mesno štruco s špageti.

    Pojdite nas oddajo
  • 08:30

    Jamie: S kuhanjem sproščeno naprej

    +

    8. epizoda, 2. sezona | 8. epizoda

    Jamie se je med karanteno posnel kar z mobiteli v družbi žene in ekipe. Z nami bo delil en star recept, ki nam bo zdaj res v pomoč.

    Pojdite nas oddajo
  • 09:00

    Ainsleyjeva karibska kuhinja

    +

    Antigva, 1. sezona | 9. epizoda

    V predzadnji epizodi, ki predstavlja karibsko kuhinjo, Ainsley odpotuje na Antigvo, da bi izkusil, kako je na otoku morja in sonca. Najprej se ustavi v English Harbourju, kjer se sestane s krajevnim zgodovinarjem dr. Regem Murphyjem.

  • 10:00

    Skrivnost tete Cátie

    +

    Aromatična zelišča, 3. sezona | 13. epizoda

    Teta Cátia naravnost obožuje zelišča: aromo, ki jo puščajo v zraku, in okus, ki ga dajejo jedem. Zato bo pripravila tri jedi, v katerih bo uporabila aromatična zelišča – v velikih količinah.

    Pojdite nas oddajo
  • 10:30

    Skrivnost tete Cátie

    +

    Tisoč in ena noč, 3. sezona | 14. epizoda

    Teta Cátia je sprejela izziv priprave hrane, za katero je črpala navdih iz arom in okusov Vzhoda. Brala je o njih, spraševala tu in tam ter preizkušala stvari. Tokrat nam bo predstavila tri jedi, ki so ji bile najbolj všeč.

    Pojdite nas oddajo
  • 11:00

    Zakladi iz kozarca s Primožem

    +

    Paradižnikova omaka, 1. sezona | 4. epizoda

    V tej epizodi bo Primož pokazal, kako za ozimnico pripraviti dve zelenjavi iz družine razhudnikov. V oljčno olje bo vložil popečene jajčevce, skuhal dve paradižnikovi omaki, na koncu pa pripravil slastno lazanjo nadevano z jajčevci in doma pripravljeno paradižnikovo omako.

  • 11:30

    Zakladi iz kozarca s Primožem

    +

    Zelje, 1. sezona | 5. epizoda

    V tej epizodi bo Primož razkrival skrivnosti fermentacije zelenjave in v ta namen obiskal mojstra fermentacije šefa ga. Jorga Zupana, ki mu bo predstavil različne postopke fermentiranja le – te. V svojem studio bo fermentiral zelje in repo, sušil zelnjavo za jušno osnovo in pripravil slasten podvarak.

  • 11:55

    Hestonove britanske jedi

    +

    Riba s krompirčkom, 1. sezona | 1. epizoda

    V Britaniji najdemo nekaj najbolj ikoničnih jedi celega sveta. Tokrat bo Heston razkril neverjetne zgodbe o ribi s krompirčkom in izvoru te jedi, ter na koncu pripravil svojo različico te jedi.

  • 13:00

    Patijina mehiška miza

    +

    Dan na podeželju Sinaloe, 8. sezona | 11. epizoda

    Sinaloa, znana kot "Mehiška košara za kruh", pridela približno 40 % mesa in pridelkov, ki se porabijo v celotni Mehiki. V tej epizodi Pati potuje po podeželju - na kmetije in ribištvo, da si pobliže ogleda bogastvo virov, ki jih ponuja Sinaloa.

    Pojdite nas oddajo
  • 13:30

    Patijina mehiška miza

    +

    Domača kuhinja kot v Sinaloi, 8. sezona | 12. epizoda

    V tej epizodi Pati obiskuje domače kuharje in ikonične restavracije po celotni Sinaloi ter pokuša nekatere najbolj ikonične jedi v državi.

    Pojdite nas oddajo
  • 14:00

    Anthony Bourdain: Potepanja

    +

    Filadelfija, 2. sezona | 9. epizoda

    Bourdain končno prispe v Filadelfijo! 36 ur za hrano, pijačo, zgodovino in umetnost – in nobenih sirovih zrezkov. Poskusi sodobno izraelsko hrano, raziskuje svetlo in temno zgodovino mesta in si ogleda 25 milijard dolarjev vredno zbirko umetnin.

    Pojdite nas oddajo
  • 14:55

    Jamie: S kuhanjem sproščeno naprej

    +

    9. epizoda, 2. sezona | 9. epizoda

    Jamie nam med karanteno recepte predstavlja kar od doma. Uporabil bo, kar ima v hladilniku, in skuhal makarone s sirom in cvetačo.

    Pojdite nas oddajo
  • 15:25

    Jamie: S kuhanjem sproščeno naprej

    +

    10. epizoda, 2. sezona | 10. epizoda

    Jamie se je med karanteno posnel kar z mobitelom. Pokazal nam bo pripravo jedi iz ostankov riža in domače njoke.

    Pojdite nas oddajo
  • 15:55

    Zakladi iz kozarca s Primožem

    +

    Ghee, 1. sezona | 6. epizoda

    V tej epizodi bo Primož razkril skrivnost priprave zlatega ghe-ja ali prečiščenega masla. Prečiščeno maslo je poznano že tisočletja in ker je zaradi načina pridelave skoraj nepokvarljivo, ga lahko hranimo tudi na sobni temperaturi. Imenujejo ga tudi kulinarično zlato in ker prenese zelo visoke temperature je primernu tudi za cvrtje, praženje pečenje. Zaradi vseh koristnih lastnosti pa ga slavi tudi ajurvedska medicina. Z malo časa in potrpljenja ga lahko vsakdo pripravi v svoji kuhinji in Primož nam bo pokazal, kako. Ker je kot že rečeno ghee v kulinariki vsestransko uporaben, bo tudi Primož z uporabo ghee-ja pripravil nekaj slastnih jedi, mimogrede pa nam bo pokazal, kako omamne poletne marelice shranimo za zimo.

  • 16:25

    Zakladi iz kozarca s Primožem

    +

    Ajvar, 1. sezona | 7. epizoda

    V tej epizodi bo Primož pričaral okuse južnega Balkana. Razkril nam bo, kako slastne rdeče paprike, bleščeče jajčevce in mamljiv fižol tetovec spremenimo v ajvar, lutenico in prebranac, tradicionalne balkanske priloge k jedem z žara.

  • 16:55

    Kuhajmo s Serife

    +

    Puran, 1. sezona | 7. epizoda

    Zvezda te epizode je jed, ki se znajde na vsaki praznični mizi ob novem letu, puran. Şerife goji svoje lastne pridelke, prav tako pa vzgaja perutnino. Za novo leto pripravi poseben meni po njeno.

  • 17:30

    Kuhajmo s Serife

    +

    Okra, 1. sezona | 8. epizoda

    Şerife žanje okro in z nami deli, koliko različnih okusov lahko ustvarimo, če uporabimo pravilen recept. Pripravi močno juho z okro ter okro v tempuri.

  • 18:00

    Peka s Franciscom Moreiro

    +

    Okusi Portugalske, 1. sezona | 19. epizoda

    Francisco prizna, da ima rad tradicionalne portugalske okuse. Spekel bo pecivo z medenim sirupom in oreščki.

    Pojdite nas oddajo
  • 18:30

    Peka s Franciscom Moreiro

    +

    Paljeno testo, 1. sezona | 20. epizoda

    Francisco bo spekel princeske s čokoladnim ganašem in mangovim gelom s kardamomom, profiterole z malinovo marmelado in čokoladno-kokosovo peno ter pariz-brest z lešniki, karamelom in pralinejem.

    Pojdite nas oddajo
  • 19:05

    Ainsleyjeva karibska kuhinja

    +

    Antigva, 2. del, 1. sezona | 10. epizoda

    Ainsleyjeva pustolovščina na Karibih se končuje. Najboljše je prihranil za konec. Med nadaljnjim raziskovanjem Antigve spozna go. Douglas, ki na človeka naredi močen vtis in ima najboljšo stojnico s sadjem in zelenjavo na Antigvi.

  • 20:00

    Kuhajmo z Guyem Turlandom

    +

    Hitro in preprosto, 1. sezona | 3. epizoda

    Ko imamo veliko dela, stežka najdemo čas za uravnoteženo prehrano. V tej epizodi nam bo Guy pripravil nekaj enostavnih in hitrih zdravih jedih. Zatem se bo dobil še s prijateljem in surferjem Perthom Sandlickom.

    Pojdite nas oddajo
  • 20:30

    Kuhajmo z Guyem Turlandom

    +

    Družinska kavarna, 1. sezona | 4. epizoda

    Prišel je čas, ko mora Guy v kuhinjo v družinski kavarni The Depot. V kuhinji se bo Guy imel priložnost poigrati z različnimi sestavinami. Potem bo čas za zabavo - Guy bo prijateljem pripravil odličen zrezek s čimičuri salso.

    Pojdite nas oddajo
  • 21:00

    Zakladi iz kozarca s Primožem

    +

    Sušeni Paradižniki, 1. sezona | 9. epizoda

    V tej epizodi bo Primož naše brbončice dražil z okusi Mediterana, saj bo solni cvet zmešal z dišečimi poletnimi začimbami, sočne paradižnike posušil in nam pokazal, kako se jih v oljčnem olju ohrani za dolge zimske dni, ter iz njih pripravil slasten pesto. Ker je sedaj čas sladkih sliv, nas bo naučil, kako iz njih na malo drugačen način pripraviti marmelado, oplemeniteno z ingverjem in dišečim timijanom. Z vsemi temi dobrotami, pa bo začinil pečenega zajca in puhaste njoke.

  • 21:30

    Zakladi iz kozarca s Primožem

    +

    Čili omaka, 1. sezona | 10. epizoda

  • 22:00

    Jamiejevi kulinarični izleti

    +

    Andaluzija, 1. sezona | 2. epizoda

    Andaluzija v južni Španiji je znana po odličnih lokalnih pridelkih. Jamie je v bližini Ronde in Estepone ter te pridruži bojevnikom z bikom v stadionu.

    Pojdite nas oddajo
  • 23:00

    Patijina mehiška miza

    +

    Dan na podeželju Sinaloe, 8. sezona | 11. epizoda

    Sinaloa, znana kot "Mehiška košara za kruh", pridela približno 40 % mesa in pridelkov, ki se porabijo v celotni Mehiki. V tej epizodi Pati potuje po podeželju - na kmetije in ribištvo, da si pobliže ogleda bogastvo virov, ki jih ponuja Sinaloa.

    Pojdite nas oddajo
  • 23:30

    Patijina mehiška miza

    +

    Domača kuhinja kot v Sinaloi, 8. sezona | 12. epizoda

    V tej epizodi Pati obiskuje domače kuharje in ikonične restavracije po celotni Sinaloi ter pokuša nekatere najbolj ikonične jedi v državi.

    Pojdite nas oddajo
  • 00:00

    Anthony Bourdain: Potepanja

    +

    Filadelfija, 2. sezona | 9. epizoda

    Bourdain končno prispe v Filadelfijo! 36 ur za hrano, pijačo, zgodovino in umetnost – in nobenih sirovih zrezkov. Poskusi sodobno izraelsko hrano, raziskuje svetlo in temno zgodovino mesta in si ogleda 25 milijard dolarjev vredno zbirko umetnin.

    Pojdite nas oddajo
  • 00:50

    Jamie: S kuhanjem sproščeno naprej

    +

    9. epizoda, 2. sezona | 9. epizoda

    Jamie nam med karanteno recepte predstavlja kar od doma. Uporabil bo, kar ima v hladilniku, in skuhal makarone s sirom in cvetačo.

    Pojdite nas oddajo
  • 01:20

    Jamie: S kuhanjem sproščeno naprej

    +

    10. epizoda, 2. sezona | 10. epizoda

    Jamie se je med karanteno posnel kar z mobitelom. Pokazal nam bo pripravo jedi iz ostankov riža in domače njoke.

    Pojdite nas oddajo
  • 01:50

    Ginova obalna odisejada

    +

    Kalabrija, 5. sezona | 7. epizoda

    Tokrat se Gino odpravi v razgibano in divjo Kalabrijo. Pokrajina je neverjetna, sestavine pa tudi. Čakajo nas pekoči čiliji, čudovita nova salama in potem italijanska sestavina, ki ne bi mogla biti bolj angleška.

    Pojdite nas oddajo
  • 02:15

    Ginova obalna odisejada

    +

    Eolsko otočje, 5. sezona | 8. epizoda

    Eolsko otočje si želijo mnogi obiskati in za zaključek epske odisejade jih bo obiskal tudi Gino. Tokrat bo obiskal dva otoka, Salino in Panareo, in izvedel, kaj sta prispevala k italijanski kulinariki.

    Pojdite nas oddajo
  • 02:40

    Ginov italijanski pobeg na obalo

    +

    Benetke in Burano, 6. sezona | 1. epizoda

    Gino se vrača v svojo domovino - v Italijo - in nam bo razkazal nekatere kotičke prečudovite Jadranske obale. Tokrat bo obiskal čarobne Benetke in se popeljal bo labirintu vodnih poti.

    Pojdite nas oddajo
  • 03:05

    Ginov italijanski pobeg na obalo

    +

    Ravena in San Marino, 6. sezona | 2. epizoda

    Tokrat bo Gino obiskal dve mesti, ki sta pod zaščito UNESCO. Prvo mesto je Ravenna, ki je znana po bizantinskih mozaikih, zatem se bo podal v republiko San Marino, ki slovi kot 5. najmanjša žepna mesto-država na svetu.

    Pojdite nas oddajo
  • 03:30

    Kuhajmo s Serife

    +

    Puran, 1. sezona | 7. epizoda

    Zvezda te epizode je jed, ki se znajde na vsaki praznični mizi ob novem letu, puran. Şerife goji svoje lastne pridelke, prav tako pa vzgaja perutnino. Za novo leto pripravi poseben meni po njeno.

  • 04:00

    Kuhajmo s Serife

    +

    Okra, 1. sezona | 8. epizoda

    Şerife žanje okro in z nami deli, koliko različnih okusov lahko ustvarimo, če uporabimo pravilen recept. Pripravi močno juho z okro ter okro v tempuri.

  • 04:25

    Ainsleyjeva karibska kuhinja

    +

    Antigva, 2. del, 1. sezona | 10. epizoda

    Ainsleyjeva pustolovščina na Karibih se končuje. Najboljše je prihranil za konec. Med nadaljnjim raziskovanjem Antigve spozna go. Douglas, ki na človeka naredi močen vtis in ima najboljšo stojnico s sadjem in zelenjavo na Antigvi.

  • 05:10

    Kuhajmo z Guyem Turlandom

    +

    Hitro in preprosto, 1. sezona | 3. epizoda

    Ko imamo veliko dela, stežka najdemo čas za uravnoteženo prehrano. V tej epizodi nam bo Guy pripravil nekaj enostavnih in hitrih zdravih jedih. Zatem se bo dobil še s prijateljem in surferjem Perthom Sandlickom.

    Pojdite nas oddajo
  • 05:40

    Kuhajmo z Guyem Turlandom

    +

    Družinska kavarna, 1. sezona | 4. epizoda

    Prišel je čas, ko mora Guy v kuhinjo v družinski kavarni The Depot. V kuhinji se bo Guy imel priložnost poigrati z različnimi sestavinami. Potem bo čas za zabavo - Guy bo prijateljem pripravil odličen zrezek s čimičuri salso.

    Pojdite nas oddajo