Petek

17 September

  • 06:00

    Moja kuhinja je zakon: Avstralija

    +

    , 6. sezona | 10. epizoda

    Pojdite nas oddajo
  • 06:55

    Kuhajmo z Guyem Turlandom

    +

    Poletne poslastice, 1. sezona | 2. epizoda

    Sobotna jutra so za marsikoga čas odhoda na trg. Rana ura - zlata ura. Guy se bo s prijateljem Mitchem odpravil na trg po najbolj sveže pridelke s kmetij.

    Pojdite nas oddajo
  • 07:15

    Miguelova pojedina

    +

    Epizoda 13, 2. sezona | 13. epizoda

    V tej epizodi Miguelovih praznikov, Miguel postavi svoje churros v boj proti nekaj okusnim krofom, obmorski klasiki, ki jo lahko pripravite doma in lahkemu priboljšku za materinski dan, ki ga lahko otroci pripravijo z ljubeznijo!

  • 07:40

    Miguelova pojedina

    +

    1. epizoda, 1. sezona | 1. epizoda

    Miguel bo tokrat spoznal enega največjih gojiteljev školjk na Novi Zelandiji in užival v priljubljeni zimski pregrehi. Kuhal bo za večerno zabavo, in sicer z morskimi sadeži.

  • 08:05

    Jamie Oliver: Z avtom po Ameriki

    +

    Wyoming, 1. sezona | 6. epizoda

    Jamie bo doživel rodeo, kuhanje ob ognju, ostrige in noč pod milim nebom v Wyomingu. Zanima ga, če indijanci, ki jih je kot otrok oboževal, še vedno obstajajo.

    Pojdite nas oddajo
  • 09:00

    Peka s Franciscom Moreiro

    +

    Za družbo, 1. sezona | 1. epizoda

    Če boste gostili prijatelje, jim ponudite pokovko s karamelo in stopljeno čokolado, z okusom po lešnikih, mlečni mousse z brandyjem, karamelizirane banane in arašide in tradicionalne čokoladne rjavčke z orehi.

    Pojdite nas oddajo
  • 09:30

    Peka s Franciscom Moreiro

    +

    Pecivo, ki zdrži, 1. sezona | 2. epizoda

    Francisco bo spekel lešnikovo torto z rahlo slanim karamelnim prelivom. K tradicionalni jogurtovi torti bo dodal mak in eksotičen limetin sirup.

    Pojdite nas oddajo
  • 10:00

    Velika britanska pustolovščina z Jamesom Martinom

    +

    Severna obala Irske, 1. sezona | 9. epizoda

    James se odpravi čez Irsko morje v Severno Irsko, kjer se mu bo pridružila dober prijatelj in lokalni chef Paul Rankin.

  • 11:00

    Umetnost okusov

    +

    Elma, 1. sezona | 19. epizoda

  • 11:30

    Dober tek: Jesenska zbirka

    +

    Svinjska jetrca po madžarsko, 2. sezona | 15. epizoda

  • 12:00

    Kuhajmo s Serife

    +

    Kutina, 2. sezona | 4. epizoda

    V tej epizodi odkrivamo kutino, ki je prav svojevrstna rastlina, saj lahko uporabimo vse njene dele, lupino, semena in celo liste.

  • 12:30

    Kuhajmo s Serife

    +

    Atlantska palamida, 2. sezona | 5. epizoda

    V tej epizodi spoznavamo okusne recepte z atlantsko palamido. Şerife kupi ribo na bližnjem trgu in nam pojasni, kako pomembno je, da si kot kuhar vedno na tekočem s sezono ribolova.

  • 13:00

    Zakladi iz kozarca s Primožem

    +

    Zelje, 1. sezona | 5. epizoda

    V tej epizodi bo Primož razkrival skrivnosti fermentacije zelenjave in v ta namen obiskal mojstra fermentacije šefa ga. Jorga Zupana, ki mu bo predstavil različne postopke fermentiranja le – te. V svojem studio bo fermentiral zelje in repo, sušil zelnjavo za jušno osnovo in pripravil slasten podvarak.

  • 13:30

    Zakladi iz kozarca s Primožem

    +

    Ghee, 1. sezona | 6. epizoda

    V tej epizodi bo Primož razkril skrivnost priprave zlatega ghe-ja ali prečiščenega masla. Prečiščeno maslo je poznano že tisočletja in ker je zaradi načina pridelave skoraj nepokvarljivo, ga lahko hranimo tudi na sobni temperaturi. Imenujejo ga tudi kulinarično zlato in ker prenese zelo visoke temperature je primernu tudi za cvrtje, praženje pečenje. Zaradi vseh koristnih lastnosti pa ga slavi tudi ajurvedska medicina. Z malo časa in potrpljenja ga lahko vsakdo pripravi v svoji kuhinji in Primož nam bo pokazal, kako. Ker je kot že rečeno ghee v kulinariki vsestransko uporaben, bo tudi Primož z uporabo ghee-ja pripravil nekaj slastnih jedi, mimogrede pa nam bo pokazal, kako omamne poletne marelice shranimo za zimo.

  • 14:00

    Miguelova pojedina

    +

    2. epizoda, 1. sezona | 2. epizoda

    Miguel bo tokrat pripravil jajca s slanino na malce drugačen način. Pozabite na fine restavracije, saj se bo podal na ulice in si ogledal najnovejše trende ulične hrane.

  • 14:30

    Miguelova pojedina

    +

    3. epizoda, 1. sezona | 3. epizoda

    Miguel bo tokrat iskal najbolj svež kremast sir. Spoznali bomo tudi kraljico zvitkov iz riževega papirja.

  • 15:00

    Jamie kuha po italijansko

    +

    Eolsko otočje, 1. sezona | 1. epizoda

    Jamie se nauči pripraviti polnjenega lignja in naredi nedeljsko kosilo za eno največjih družin na otoku.

    Pojdite nas oddajo
  • 16:00

    Umetnost okusov

    +

    Fasulye, 1. sezona | 20. epizoda

  • 16:30

    Dober tek: Jesenska zbirka

    +

    Svinjska jetrca po madžarsko, 2. sezona | 15. epizoda

  • 17:00

    Peka s Franciscom Moreiro

    +

    Meringa, 1. sezona | 3. epizoda

    Poznamo francosko, švicarsko in italijansko meringo. Francosko dobimo iz beljakov in sladkorja. Švicarska bo ključen element torte z jagodami, italijanska pa je popolna za pito iz limon in limet, ki jo bomo pripravili.

    Pojdite nas oddajo
  • 17:30

    Peka s Franciscom Moreiro

    +

    Kava, 1. sezona | 4. epizoda

    Nasprotja uravnotežijo drug drugega, vsaj v svetu okusov. Zato poskusite s kavo, ki je grenka, uporabiti slaščice. Kot na primer belgijske čokoladne trufle.

    Pojdite nas oddajo
  • 18:00

    Velika britanska pustolovščina z Jamesom Martinom

    +

    Belfast, 1. sezona | 10. epizoda

    James in Paul prispeta v Paulovo rojstno mesto Belfast. Paul razkaže Jamesu prestolnico Severne Irske.

  • 19:00

    Kuhajmo s Serife

    +

    Kutina, 2. sezona | 4. epizoda

    V tej epizodi odkrivamo kutino, ki je prav svojevrstna rastlina, saj lahko uporabimo vse njene dele, lupino, semena in celo liste.

  • 19:30

    Kuhajmo s Serife

    +

    Atlantska palamida, 2. sezona | 5. epizoda

    V tej epizodi spoznavamo okusne recepte z atlantsko palamido. Şerife kupi ribo na bližnjem trgu in nam pojasni, kako pomembno je, da si kot kuhar vedno na tekočem s sezono ribolova.

  • 20:00

    Shane Delia po poti mavrskih začimb

    +

    Ordu - kjer je Gruzija vedno v tvojih mislih, 2. sezona | 9. epizoda

    V Orduju Shanu predstavijo kuhinjo s severa Gruzije. Obišče farmo lešnikov in plantažo zelenega čaja in se seznani z drugačno šolo turške kuhinje. Domači kuharji lešnike spremenijo v slane užitke, kot je lobija, in hrustljavo solato z melaso iz sliv.

  • 20:30

    Shane Delia po poti mavrskih začimb

    +

    Istanbulske skrivnosti: drobovje kulinarke, 2. sezona | 10. epizoda

    Shane je odločen najti skrivni kulinarični svet Istanbula. Pod mostom Galata leži živahno prizorišče ulične hrane, ki ponuja užitke, kot je balik ekmek - ribji sendvič. Na ulicah Istanbula naleti na ulično restavracijo, ki streže piščančjo sladico.

  • 21:00

    Jamie kuha po italijansko

    +

    Eolsko otočje, 1. sezona | 1. epizoda

    Jamie se nauči pripraviti polnjenega lignja in naredi nedeljsko kosilo za eno največjih družin na otoku.

    Pojdite nas oddajo
  • 22:00

    Miguelova pojedina

    +

    2. epizoda, 1. sezona | 2. epizoda

    Miguel bo tokrat pripravil jajca s slanino na malce drugačen način. Pozabite na fine restavracije, saj se bo podal na ulice in si ogledal najnovejše trende ulične hrane.

  • 22:30

    Miguelova pojedina

    +

    3. epizoda, 1. sezona | 3. epizoda

    Miguel bo tokrat iskal najbolj svež kremast sir. Spoznali bomo tudi kraljico zvitkov iz riževega papirja.

  • 23:00

    Zakladi iz kozarca s Primožem

    +

    Zelje, 1. sezona | 5. epizoda

    V tej epizodi bo Primož razkrival skrivnosti fermentacije zelenjave in v ta namen obiskal mojstra fermentacije šefa ga. Jorga Zupana, ki mu bo predstavil različne postopke fermentiranja le – te. V svojem studio bo fermentiral zelje in repo, sušil zelnjavo za jušno osnovo in pripravil slasten podvarak.

  • 23:30

    Zakladi iz kozarca s Primožem

    +

    Ghee, 1. sezona | 6. epizoda

    V tej epizodi bo Primož razkril skrivnost priprave zlatega ghe-ja ali prečiščenega masla. Prečiščeno maslo je poznano že tisočletja in ker je zaradi načina pridelave skoraj nepokvarljivo, ga lahko hranimo tudi na sobni temperaturi. Imenujejo ga tudi kulinarično zlato in ker prenese zelo visoke temperature je primernu tudi za cvrtje, praženje pečenje. Zaradi vseh koristnih lastnosti pa ga slavi tudi ajurvedska medicina. Z malo časa in potrpljenja ga lahko vsakdo pripravi v svoji kuhinji in Primož nam bo pokazal, kako. Ker je kot že rečeno ghee v kulinariki vsestransko uporaben, bo tudi Primož z uporabo ghee-ja pripravil nekaj slastnih jedi, mimogrede pa nam bo pokazal, kako omamne poletne marelice shranimo za zimo.

  • 00:00

    Dober tek: Jesenska zbirka

    +

    Svinjska jetrca po madžarsko, 2. sezona | 15. epizoda

  • 00:30

    Umetnost okusov

    +

    Fasulye, 1. sezona | 20. epizoda

  • 01:00

    Moja kuhinja je zakon: Avstralija

    +

    , 6. sezona | 11. epizoda

    Pojdite nas oddajo
  • 02:00

    Velika britanska pustolovščina z Jamesom Martinom

    +

    Belfast, 1. sezona | 10. epizoda

    James in Paul prispeta v Paulovo rojstno mesto Belfast. Paul razkaže Jamesu prestolnico Severne Irske.

  • 02:45

    Shane Delia po poti mavrskih začimb

    +

    Ordu - kjer je Gruzija vedno v tvojih mislih, 2. sezona | 9. epizoda

    V Orduju Shanu predstavijo kuhinjo s severa Gruzije. Obišče farmo lešnikov in plantažo zelenega čaja in se seznani z drugačno šolo turške kuhinje. Domači kuharji lešnike spremenijo v slane užitke, kot je lobija, in hrustljavo solato z melaso iz sliv.

  • 03:10

    Shane Delia po poti mavrskih začimb

    +

    Istanbulske skrivnosti: drobovje kulinarke, 2. sezona | 10. epizoda

    Shane je odločen najti skrivni kulinarični svet Istanbula. Pod mostom Galata leži živahno prizorišče ulične hrane, ki ponuja užitke, kot je balik ekmek - ribji sendvič. Na ulicah Istanbula naleti na ulično restavracijo, ki streže piščančjo sladico.

  • 03:30

    Peka s Franciscom Moreiro

    +

    Meringa, 1. sezona | 3. epizoda

    Poznamo francosko, švicarsko in italijansko meringo. Francosko dobimo iz beljakov in sladkorja. Švicarska bo ključen element torte z jagodami, italijanska pa je popolna za pito iz limon in limet, ki jo bomo pripravili.

    Pojdite nas oddajo
  • 03:55

    Peka s Franciscom Moreiro

    +

    Kava, 1. sezona | 4. epizoda

    Nasprotja uravnotežijo drug drugega, vsaj v svetu okusov. Zato poskusite s kavo, ki je grenka, uporabiti slaščice. Kot na primer belgijske čokoladne trufle.

    Pojdite nas oddajo
  • 04:20

    Kuhajmo s Serife

    +

    Kutina, 2. sezona | 4. epizoda

    V tej epizodi odkrivamo kutino, ki je prav svojevrstna rastlina, saj lahko uporabimo vse njene dele, lupino, semena in celo liste.

  • 04:45

    Kuhajmo s Serife

    +

    Atlantska palamida, 2. sezona | 5. epizoda

    V tej epizodi spoznavamo okusne recepte z atlantsko palamido. Şerife kupi ribo na bližnjem trgu in nam pojasni, kako pomembno je, da si kot kuhar vedno na tekočem s sezono ribolova.

  • 05:10

    Jamie kuha po italijansko

    +

    Eolsko otočje, 1. sezona | 1. epizoda

    Jamie se nauči pripraviti polnjenega lignja in naredi nedeljsko kosilo za eno največjih družin na otoku.

    Pojdite nas oddajo