ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement

Sezonska prehrana: jesen

V Sezonski prehrani se kulinarični raziskovalec Valentine Warner odpravi na čudovito filmsko potovanje po najboljši jesenski hrani, ob kateri se nam cedijo sline in nas navdušuje z bogatimi sestavinami.

To je eden najbolj vznemirljivih delov kulinaričnega leta, saj so pridelki, ki smo jih posadili pomladi in poleti, končno pripravljeni, da jih poberemo. To je tudi čas, ko lahko Valentine pripravi svoje najljubše jedi, denimo zajca in češpljevo pito; klapavice in juho iz luštreka; doma prekajeno skušo; sveže tartufe in umešana jajca; ter pečeno račko z jabolki in kutinami.

V vsaki oddaji bomo spremljali rast jesenskih sestavin, nato pa nam bo Valentine pokazal, kako jih skuhamo. S posebnimi filmskimi tehnikami smo posneli življenjski krog zajcev, skuš, jastogov, buč, korenja, jabolk in hrušk. Pojasnili bomo ne le njihovo rast, temveč kako posamezne vrste uspevajo in spreminjajo teksturo. In ko bodo ravno pravšnje za uživanje, se bomo pridružili Valentinu, ki bo živila prinesel iz reke, morja, gozda in polja ter jih dal v pečice, ponve in na žare.