ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Sladoled s svežimi česšnjami in medlarjem (mušmul)

Ocena 0/5
Priprava:

Ubijte jajca in ločite rumenjake od beljakov. Stepajte beljake dokler ne
nastane "sneg". Stepite rumenjake v kremasto zmes in dodaje sladkor.
Stepite sladko smetano. Na rahlo zmešajte rumenjake, sneg in sladko
smetano. Zmes naložite v lepe skodelice, vendar ne do vrha.
Izkoščičite češnje in jih položite na prvo plast zmesi v skodelicah, ter jih
prekrijte z drugo plastjo zmesi. Skodelice postavite v zamrzovlanik.
Očistite medlarje in jih dajte v kozico ter dodajte maslo.Segrejte. Pretlačite,
da dobite omako. Dodajte nasekljan timijan.
Sladoled postrezite prelit z omako iz medlarjev in okrašen z vloženimi
figami.
Dober tek!


Za otroke: da
Za vegetarijance: ne