ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Juha iz pskov

Ocena 0/5

Priprava

V ponvi segrejemo oljčno olje in dodamo narezano čebulo. Očistimo gomolj zelene, ga narežemo  ter ga dodamo k čebuli. Očistimo in narežemo še korenje in ga dodamo v ponev k čebuli in zeleni. Nazadnje očistimo in narežemo še pske in jih dodamo k ostali zelenjavi. Podušimo in zalijemo z vodo, pokrijemo s pokrovko in pustimo, da počasi vre. Po približno 10 minutah je zelenjava kuhana. Odstavimo jo z ognja in s paličnim mešalnikom pretlačimo. Dodamo malo sladke smetane. Premešamo in kuhamo še 10 minut, da se okusi premešajo. Osolimo.

 Jurčke in krompir narežemo  ter jih damo kuhat v osoljeno vodo. Dodamo svež timijan. Ko je zelenava skuhana, timijan vzamemo iz vode. Skuhan krompir in jurčke primešamo juhi.

Oprane in narezane lisičke popečemo v ponvi na oljčnem olju. Primešamo jim narezan francoski peteršilj in jih rahlo osolimo.

V skodelici postrežemo juho ter dodamo lisičke.Za otroke: ne
Za vegetarijance: ne