ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Goveje ličnice z zelenjavno omako

Ocena 0/5
Priprava

V segreto ponev vlijte oljčno olje. Goveje ličnice položite v oljčno olje s
kožo navzdol. Šalotko olupite in jo na drobno nasekljajte ter dodajte k mesu.
Prelijte z vrelo vodo. Dodajte narezano korenje, zeleno, por in nasekljan
česen. Zalijte z vinom. Kuhajte, dokler alkohol ne izhlapi. Dodajte brinove
jagode in lovorjev list. Solite. Pustite, da se sokovi zgostijo ter zalijte z malo
vrele vode. Pokrijte in kuhajte 1,5 ure. Med kuhanjem večkrat preverite, da
meso ne razpade.
V ogreto ponev dajte maslo in pustite, da se stopi. Dodajte nekaj rožmarina.
Ličnice položie v sgreto maslo in jih popecite.
Iz omake, kjer se je kuhalo meso, poberite lovorjeve liste, zelenjavo pa s
paličnim mešalnikom pretlačite.
Operite korenje in krompir kifeljčar, olupite čebulo in nekaj rezin gomolja
zelene ter zelenjavo naložite v pekač. Dodajte čili ter dve neolupljeni rdeči
pesi. Potresite z rožmarinom. Posolite. prelijte z oljčnim oljem. Premešajte.
Pekač postavite v pečico na 200 stopinj celzija za približno 40 minut.
Postrezite: na krožnik dajte nekaj zelenjavne omake in vanjo položite
krompir. Dodajte ličnice in pečeno zelenjavo. Potresite s svežim
drobnjakom.
Dober tek!


Za otroke: ne
Za vegetarijance: ne