ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Pikantne dušene hobotnice

Ocena 0/5

V veliki težki ponvi na srednjem ognju segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo in pražimo minuto ali dve, dokler se čebula ne zmehča.

Dodamo česen in čili ter pražimo še minuto ali dve.

Dodamo hobotnico in pražimo dve do tri minute, nato prilijemo vino in kuhamo minuto ali dve, da alkohol izpari.

Prilijemo vodo in pustimo, da zavre. Nato pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo uro in pol, dokler se majhne hobotnice ne zmehčajo.

Pokusimo in solimo po potrebi.

Potresemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo vroče s kosi kruha, ki ga bomo pomakali v slastno omako.

Opomba:

• Majhne hobotnice očistimo tako, da zarežemo z ostrim nožem pri glavi. Odstranimo drobovje in speremo pod hladno vodo. V sredino telesa previdno potisnemo palca, da odstranimo kljun.



Za otroke: da
Za vegetarijance: ne
Recept: Silvia Colloca