ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Nevzhajani kruh z belim vinom

Ocena 0/5

Pečico segrejemo na 220 °C (ventilatorsko na 200 °C).

Moko stresemo na desko ali v veliko skledo in na sredini naredimo jamico. Vlijemo oljčno olje, vino, dodamo sol in sodo bikarbono ter dobro premešamo s kuhalnico. Postopoma dolivamo gazirano vodo, dokler ne dobimo mehkega testa. Najprej prilijemo 150 ml, nato še preostalo, če je potrebno.

Testo nekaj minut mesimo na pomokani deski. Razvaljamo ga na približno dva centimetra debelo. Nato ga prestavimo na naoljen pekač. Z nazobčanim nožem ga zarežemo, da dobimo križast vzorec. Pečemo 30-35 minut, dokler se zlato ne zapeče in začne dišati po vinu in oljčnem olju, da se vam pocedijo sline od pričakovanja.



Za otroke: ne
Za vegetarijance: da
Recept: Silvia Colloca