ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Nadevano zajčje meso z zelišči

Ocena 0/5

Za nadev segrejemo olje v težki ponvi na srednjem ognju. Dodamo čebulo, korenček, zeleno in timijan. Pražimo dve do tri minute, dokler se zelenjava ne zmehča. Dodamo panceto ali slanino in pražimo, dokler se večina maščobe ne stopi in meso začenja postajati hrustljavo. Dodamo semena koromača, jetra in meso klobas. Pražimo tri do štiri minute. S kuhalnico razdrobimo meso klobas. Posolimo s ščepom soli. Prilijemo vino in na srednjem do velikem ognju kuhamo dve do tri minute, da alkohol izpari. Zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo še 15-20 minut, dokler ni meso dobro kuhano. Odstavimo z ognja in pustimo, da se povsem ohladi. Vejice timijana odstranimo. Nadev lahko pripravimo tudi dan prej, ga zavijemo v plastično folijo in shranimo v hladilniku.

Očiščenega nerazkosanega zajca damo na veliko leseno desko. Solimo in popramo ga. Z ohlajenim nadevom napolnimo notranjost zajca, nato ga zvežemo z vrvico, da pokrijemo nadev. V ognjevarni posodi na srednjem do velikem ognju segrejemo oljčno olje. Zajca popečemo z vseh strani. Nato prilijemo vino in kuhamo še dve do tri minute, da alkohol izpari.

Zmanjšamo ogenj in pokritega kuhamo še 45-50 minut. Vmes zajca enkrat obrnemo in ga občasno zalivamo s sokovi v posodi.

Posodo odstavimo z ognja in pustimo, da zajec počiva v sokovih dvajset minut, preden ga razrežemo. Jed je odlična s katerokoli zelenjavo, meni pa je še posebej všeč z brokolijem ali nadevanimi artičokami


Za otroke: da
Za vegetarijance: ne
Recept: Silvia Colloca