ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Dušena piščančja bedra z vinom in paradižnikom

Ocena 0/5

Pečico segrejemo na 220 °C (ventilatorsko na 200 °C).

V veliki težki ponvi ali ognjevarni posodi na srednjem do močnem ognju segrejemo oljčno olje. Dodamo česen in zelišča ter pražimo minuto do dve. Nato dodamo bedra ter jih na obeh straneh pečemo deset do dvanajst minut. Z vinom deglaziramo ponev in pustimo vreti minuto do dve, da alkohol izhlapi. Nato solimo.

Čez potresemo češnjev paradižnik. Nato ponev oziroma posodo s piščancem damo v pečico za dvajset ali petindvajset minut, da se piščanec speče do konca. Proti koncu pečenja pečico nastavimo na žar, da se piščanec lepo zapeče. Postrežemo vroče ali toplo z veliko kruha, ki ga pomakamo v božansko vinsko omako.



Za otroke: ne
Za vegetarijance: ne
Recept: Silvia Colloca