ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Mini jajčevci z origanom in rdečo čebulo

Ocena 0/5

Priprava:

Pečico segrejte na 250 stopinj Celzija.

 

Jajčevce prerežite na pol po dolžini, peclje pa pustite gor. Tu gre samo za estetiko, ne za okus, a naredite mi to uslugo.

 

Navadno oljčno olje zlijte v nizek pekač, ga potresite s suhim origanom in vanj položite jajčevce s prerezano stranjo navzdol ter jih malce premestite po pekaču. Potem jih obrnite tako, da bo prerezana stran gledala gor. V pečici jih pecite 15 minut, dokler se ne omehčajo in nekateri deli dobijo zlato barvo.

 

Ko daste jajčevce v pečico, prenesite narezano čebulo s skledo in dodajte še rdeč vinski kis in sol.

 

Pečene jajčevce prestavite na pladenj in k čebuli s kisom prilijte ekstra deviško oljčno olje. Dodajte še nasekljan česen in na koncu še mrzlo vodo.

 

Mešanico zlijte čez tople jajčevce in po njih z rokami enakomerno razporedite živahno roza čebulo. Pustite jih stati pol ure in jih, preden jih postrežete, potresite s svežim origanom, če ga imate.Za otroke: ne
Za vegetarijance: da
Iz oddaje: