ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

KREPKE POLNOZRNATE TESTENINE Z BRSTIČNIH OHROVTOM, SIROM IN KROMPIRJEM

Ocena 0/5

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj. V veliko kozico nalijte dovolj vode, da boste v njej skuhali brstični ohrovt, krompir in testenine.

 

Ko voda zavre, jo izdatno posolite, dodajte brstični ohrovt, kocke krompirja in testenine. Ko voda zavre, kuhajte 8-10 minut, da se krompir zmehča, testenine pa morajo biti na zob. Preden vse skupaj odcedite, si dajte na stran dve skodelici vode iz kozice.

 

Odcejene testenine, brstični ohrovt in krompir premestite v pekač (lahko tudi za lazanjo), dodajte rikoto in gruyère ter skodelico vode od kuhanja. Potresite, da se vse premeša. Če se vam zdijo testenine, dodajte še malo tekočine.

 

V majhni kozici segrejte maslo in česnovo olje. Ko začne rahlo cvrčati, v njem kakih 30 sekund cvrite list žajblja. Potem čez jed prelijte maslo in dodajte žajbljeve liste. Potresite  s parmezanom in pecite 20 minut, da bo po vrhu svetlo zlate barve. Meni je najbolj všeč, če jed počiva vsaj 15 minut, preden jo postrežete.


Za otroke: da
Za vegetarijance: da
Iz oddaje: