ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

JAGNJEČJI KOTLETI Z METO, ČILIJEM IN ZLATIM KROMPIRJEM

Ocena 0/5

Priprava

Polovičke mladega krompirja skuhajte na pari.

 

Vzemite dovolj velik krožnik, da bodo gor vsi kotleti in se ne bodo prekrivali. Prelijte jih z oljčnim oljem in potresite s čilijem, suho meto in soljo z zeleno.

 

En kotlet uporabite kot žlico in pomešajte oljčno olje z začimbami. Potem noter položite vse kotlete in jih obrnite, potem pa naj se marinirajo 10 minut.

 

Segrejte večjo ponev s premazom proti prejemanju, v katero bodo šli vsi kotleti, in jih položite vanjo. Za peko bo dovolj že olje od marinade. Pri srednji temperaturi jih pecite pet minut. Medtem preverite, če se je krompir že omehčal. Če se je, ga ugasnite.

 

S pomočjo prijemalk obrnite kotlete in jih pecite še tri minute. Če boste vse postregli na enem krožniku, na velik servirni krožnik potresite malce rukole ali pa kakšne druge solate. Ko so kotleti pečeni, a še vedno sočni in rožnati, jih prestavite na krožnik. Če imate raje bolj pečene, jih pač pecite malce dlje.

 

Na pari skuhan krompir zvrnite v ponev in jih pecite kake tri minute. Potem jih obrnite in pecite še tri minute, ponev pa občasno potresite, da se premešajo v vroči in začinjeni maščobi.

 

Z lopatko krompir prenesite na krožnik s koleti. Potresite ga z žličko kosmičev soli (rada imam bolj slan krompir, če pa ga ne marate ali kuhate za otroke, lahko uporabite manj soli ali pa je sploh ne uporabite), nasekljanim peteršiljem in meto.Za otroke: ne
Za vegetarijance: ne
Iz oddaje: