ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Tradicionalni tatarski biftek

Ocena 0/5

Dodatne potrebščine: obroč premera10 cm

 

Priprava

Meso pustimo 30 minut v zamrzovalniku. Ohlajeno meso narežemo na enake trakove in te nasekljamo na drobno (a ne sme biti predrobno, tekstura mora biti vidna).

 

Narežemo kapre.

Šalotko olupimo in nasekljamo. Kumarice narežemo na drobno.

Odtrgamo liste peteršilja in jih drobno narežemo.

Tatarski biftek začinimo z rumenjakoma, oljčnim oljem, worcestrsko omako, gorčico, tabascom, paradižnikovo mezgo, solnim cvetom in poprom. Dodamo tri četrtine kumaric in tri četrtine kaper ter vse skupaj previdno premešamo. Kruh popečemo, da rahlo porjavi.

 

Postrežba

Četrtino tatarskega bifteka naložimo v obroč na krožniku. Obroč odstranimo in postopek ponovimo na drugih krožnikih. Okrasimo s peteršiljem, kumaricami in kaprami. Postrežemo s popečenim kruhom.

 



Za otroke: ne
Za vegetarijance: ne
Iz oddaje: