ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Suši pink panther s tempuro iz listov rdeče pese

Ocena 0/5

Dodatne potrebščine

Krpa, široka posoda ali skleda, kitajska mandolina, bambusova podloga, papirnate brisače


Priprava

Riž za suši

Riž spiramo z vodo, dokler ta ni čista. Pustimo ga počivati 10 minut. Nato ga pristavimo na ogenj s 700 ml mrzle vode in kuhamo okrog 2 minuti na močnem ognju. Zatem ogenj zmanjšamo in riž kuhamo še 5 minut na srednjem ognju. Ogenj še bolj zmanjšamo in riž kuhamo še 8-12 minut na šibkem ognju. Ogenj ugasnemo in riž pustimo počivati 15 minut pokritega s krpo in pokrovom čeznjo. Riž dobro razprostremo v široki posodi ali skledi, da se lahko malce ohladi. V kozici segrejemo beli vinski kis z riževim kisom, sladkorjem in soljo. Sladkor in sol se morata povsem stopiti. Pustimo, da se malo ohladi in z njim prelijemo riž, da se vsako zrno lesketa.

 

Nadev

Meso rakov dobro odcedimo in obrišemo do suhega. Pomešamo ga s samblom in majonezo ter začinimo z malo sveže mletega popra. Rdečo peso olupimo in jo z mandolino narežemo na zelo tanke rezine.

 

Zavijanje sušija

List alge nori položimo s sijočo stranjo navzdol na bambusovo podlogo. Z mokrimi rokami čez dve tretjini lista razdelimo riž. Sloj riža mora biti debel okrog 0,5 centimetra. Čez riž razdelimo rezine rdeče pese in na sredini po dolgem naredimo trak iz rakovega nadeva. Čez peso razdelimo malce riža.

Suši trdno zavijemo s pomočjo bambusove podloge. Konec lista alge nori namažemo z malce vode in list zalepimo, da zapremo zvitek.

 

Tempura iz listov rdeče pese

Mešanico za tempuro pomešamo z vodo, da dobimo redko testo, podobno testu za palačinke.

Olje segrejemo na 180 ºC. Liste rdeče pese pomočimo v testo in cvremo minuto ali dve, da postanejo zlatorjavi in hrustljavi. Pustimo, da se odcedijo na papirnati brisači in postrežemo ob sušiju.Za otroke: ne
Za vegetarijance: ne
Iz oddaje: